Σε ηλικία 23 ετών έφυγε από τη ζωή ο Βέλγος ποδηλάτης Michael Goolaerts καθώς κατέρρευσε χθeς κατά τη διάρκεια του κλασικού αγώνα Paris-Roubaix. Ο Michael Goolaerts αισθάνθηκε αδιαθεσία κατά τη διάρκεια της διαδρομής και κατέρρευσε στο 100ο χιλιόμετρο του αγώνα.

Στον αθλητή παρασχέθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες και μεταφέρθηκε άμεσα σε νοσοκομείο στην Λιλ αλλά τελικώς εξέπνευσε το βράδυ της ίδιας ημέρας.

Ο εκπρόσωπος της ομάδας του Goolaerts, Willems-Crelan τόνισε: «με απερίγραπτη θλίψη σας ενημερώνουμε πως ο ποδηλάτης και φίλος μας Michael Goolaerts πέθανε σήμερα. Πέθανε στις 22:40 σε νοσοκομείο της Λιλ παρουσία της οικογένειας και αγαπημένων προσώπων του. Πέθανε από ανακοπή καρδιάς».

Σημειώνεται πως ανακοίνωση για τον θάνατο του Βέλγου ποδηλάτη εξέδωσε και η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδηλασίας στην οποία τονίζεται: «Η Ομοσπονδία αλλά και η Παγκόσμια Ποδηλατική Κοινότητα εκφράζουν την βαθιά τους λύπη και τα θερμότερα των συλλυπητηρίων τους στην οικογένεια, την ομάδα και τους αγαπημένους του Michael Goolaerts ο οποίος έφυγε τόσο νωρίς».