Η Μάντσεστερ Σίτι θα πρέπει να κατάλαβε χτες ότι το Τσάμπιονς Λιγκ είναι κάτι διαφορετικό συγκριτικά με το αγγλικό πρωτάθλημα. Η Λίβερπουλ ταπείνωσε στο Ανφιλντ τη βέβαιη πρωταθλήτρια επικρατώντας 3-0 και βάζοντας τις βάσεις για την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Ολα θα ήταν τέλεια στο Ανφιλντ αν πριν από την έναρξη του αγώνα μία ομάδα οπαδών της Λίβερπουλ δεν είχε φροντίσει να αμαυρώσει τη βραδιά. Προκάλεσαν σοβαρές ζημιές στο πούλμαν της Μάντσεστερ Σίτι πετώντας πέτρες, μπουκάλια και φωτοβολίδες! Η Λίβερπουλ ζήτησε συγγνώμη από τη Σίτι καταδικάζοντας αυτές τις ενέργειες και σημειώνοντας ότι «ο σύλλογος θα συνεργαστεί με την αστυνομία προκειμένου να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι». Συγγνώμη από τον Πεπ Γκουαρντιόλα ζήτησε και ο προπονητής της Λίβερπουλ Γιούργκεν Κλοπ, ενώ οι διοίκηση των Reds φρόντισε να έρθει νέο πούλμαν για την αποχώρηση της Σίτι από το γήπεδο.

Ολα κρίθηκαν σε ένα μαγικό α’ μέρος, διάστημα στο οποίο η Λίβερπουλ τα έκανε σχεδόν όλα τέλεια. Πέτυχε τρία γκολ, έπαιρνε εύκολα την κατοχή της μπάλας και δεν επέτρεψε στην ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα να απειλήσει. Ο Σαλάχ άνοιξε το σκορ στο 12′ και ακολούθησαν οι Τσάμπερλεν (21′) και Μανέ (31′). Αλλα και στο β’ μέρος, όταν η κατοχή της μπάλας για τη Σίτι ξεπέρασε το 70%, ο Κάριους δεν χρειάστηκε να κάνει ούτε μία επέμβαση! Ο Τζέιμς Μίλνερ έφτασε τις οκτώ ασίστ στη φετινή διοργάνωση ισοφαρίζοντας Ρούνι (2013-2014) και Νεϊμάρ (2016-2017), ενώ ο Σαλάχ έφτασε συνολικά τα 38 γκολ. Ο Κλοπ πάντως δεν πρέπει να κοιμήθηκε ήσυχος χτες καθώς ο αιγύπτιος επιθετικός αποχώρησε με πρόβλημα τραυματισμού στις αρχές του β’ μέρους.

«Δουλέψαμε ομαδικά και κάναμε ένα καταπληκτικό παιχνίδι. Στο β’ μέρος, μας πίεσαν περισσότερο αλλά δεν απειληθήκαμε», είπε ο αρχηγός της Λίβερπουλ, Τζόρνταν Χέντερσον.

Τέσσερα αλλά… δύο

Η Μπαρτσελόνα νίκησε στο Καμπ Νου τη Ρόμα 4-1, παρότι πέτυχε μόλις… δύο γκολ. Η ιταλική ομάδα έβαλε δύσκολα στον Μέσι και την παρέα του, αλλά η ήττα ήρθε εκ των έσω, καθώς το 2-0 έγινε με αυτογκόλ από τους Ντε Ρόσι και Μανωλά. Η Ρόμα έγινε η τέταρτη ομάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ που παθαίνει κάτι τέτοιο. Τα άλλα δύο γκολ πέτυχαν οι Πικέ και Σουάρες, ενώ για την ιταλική ομάδα σκόραρε ο Τζέκο.