Και από χθες επίσημα: Χρήστος Κόντης, προπονητής του Ολυμπιακού ώς το τέλος της σεζόν. Ο 43χρονος έπιασε δουλειά σε ένα πρωινό που δεν ήταν ακριβώς και το πιο εύκολο. Που δεν είναι ποτέ εύκολο σε ανάλογες περιπτώσεις. Εκείνο όπου οι προηγούμενοι μαζεύουν τα πράγματά τους και αποχαιρετούν, τη στιγμή που οι επόμενοι τακτοποιούν τα δικά τους στα συρτάρια. Ναι, ήταν εκεί και ο Οσκαρ Γκαρσία με τους δικούς του συνεργάτες, οι οποίοι αποτελούν πλέον κομμάτι του παρελθόντος. Βρέθηκαν στο αθλητικό κέντρο του Ρέντη προκειμένου να αποχαιρετήσουν τους ποδοσφαιριστές. Και μάλιστα το έκαναν ακριβώς πριν ξεκινήσει η πρώτη προπόνηση υπό το νέο τεχνικό τιμ.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που δούλεψα μαζί σας, στο ποδόσφαιρο όμως κάποια στιγμή έχουν όλα ένα τέλος. Αποφάσισα να φύγω, έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, και το έκανα για να διευκολύνω την ομάδα ώστε να μπορέσει να προχωρήσει το πλάνο της για τη νέα χρονιά. Να κάνει τις κινήσεις που επιθυμεί. Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για τη συνεργασία. Θέλω επίσης να κάνετε τα πάντα προκειμένου να νικήσετε στα ματς που απομένουν μέχρι τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου. Να πάρετε αυτές τις νίκες και να τερματίσετε όσο πιο ψηλά μπορείτε στον βαθμολογικό πίνακα. Γιατί το αξίζετε. Φτάνει μόνο να πιστέψετε στους εαυτούς σας και να παρουσιάσετε το ποδόσφαιρο που μπορείτε. Και πάλι σας ευχαριστώ» ήταν τα λόγια του Οσκαρ Γκαρσία, ο οποίος επιστρέφει στην πατρίδα του φέτος για δεύτερη φορά έπειτα από… ξαφνικό φινάλε (προηγήθηκε η παραίτησή του από τον πάγκο της Σεντ Ετιέν στα μέσα Νοεμβρίου).

Λίγο αργότερα τον λόγο πήρε ο Χρήστος Κόντης, ο οποίος όλο αυτό το διάστημα συνεργάστηκε με τον Οσκαρ Γκαρσία από το πόστο του βοηθού. Ο έλληνας προπονητής, ο οποίος ανέλαβε την υποχρέωση να οδηγήσει την ομάδα ώς το τέλος της σεζόν, σε αντίθεση με τον Καταλανό δεν θέλησε να πει πολλά. «Πάμε στο γήπεδο να δουλέψουμε καλά. Δεν είναι ώρα για λόγια. Πρέπει να προχωρήσουμε. Να δουλέψουμε και να τελειώσουμε τη σεζόν με νίκες» ήταν το δικό του μήνυμα προς τους ποδοσφαιριστές, που έχουν προπόνηση και σήμερα, αλλά και αύριο με βάση το πρόγραμμα που υπάρχει στον πίνακα ανακοινώσεων του Ρέντη. Δίπλα στον Χρήστο Κόντη είναι πλέον ο Αριέλ Ιμπαγάσα που και πέρυσι είχε παίξει έναν αντίστοιχο ρόλο (ως βοηθός του Βασίλη Βούζα), ενώ υπενθυμίζουμε ότι επέστρεψε στην ομάδα ο γυμναστής Χρήστος Μουρίκης.

Η επόμενη μέρα

Σε ό,τι αφορά τώρα την επόμενη μέρα για τον πάγκο; Πλέον και οι Πορτογάλοι δεν δείχνουν απλά τον Πέδρο Μάρτινς ως τη βασική επιλογή, αλλά υποστηρίζουν ότι είναι θέμα ημερών η συμφωνία του Ολυμπιακού με τον 47χρονο προπονητή. Οι ίδιες πηγές από την Ιβηρική μιλούν για διαπραγματεύσεις που αφορούν σε συνεργασία δύο χρόνων και εκτιμούν ότι βρισκόμαστε στην τελική ευθεία. Ολα θα ξεκαθαρίσουν τις επόμενες μέρες. Αντίστοιχα και τα δημοσιεύματα στην Πορτογαλία: Η «a bola», η «O Jogo» αλλά και το zerozero.pt με ρεπορτάζ τους αναφέρουν ότι εάν και εφόσον ο Μάρτινς αναλάβει την ευθύνη στους Ερυθρόλευκους, αυτό θα γίνει πριν από το τέλος της σεζόν.

Και μιας και πιάσαμε τα διεθνή: Ρεπορτάζ υπάρχει και στο Βέλγιο με τρόπον τινά ερυθρόλευκο παρονομαστή. Οπως αναφέρει η ιστοσελίδα footnews, η Σταντάρ Λιέγης ενδιαφέρεται σοβαρά για την απόκτηση του Κέβιν Μιραλάς από την Εβερτον. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, οι Βέλγοι έχουν ήδη πραγματοποιήσει μία απόπειρα προσέγγισής του Μιραλάς, η οποία όμως δεν στέφθηκε με επιτυχία. Παρ’ όλα αυτά τη δεδομένη χρονική στιγμή ο 30χρονος δεν θα ήταν αρνητικός να επιστρέψει στην πατρίδα του και να φορέσει τη φανέλα της Σταντάρ.

– Την επόμενη Πέμπτη (12/4, στις 16.00) θα εκδικαστεί η προσφυγή της ΠΑΕ Ολυμπιακός κατά της απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων να απορρίψει το αίτημα επιστροφής των τριών βαθμών από το ντέρμπι με την ΑΕΚ.