Την υπέρβαση σε μία εβδομάδα θα κυνηγήσουν τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες στο βόλεϊ του Ολυμπιακού που έδειξαν ότι μπορούν να ολοκληρώσουν με τον καλύτερο τρόπο μια εξαιρετική ευρωπαϊκή χρονιά κατακτώντας το τρόπαιο του Τσάλεντζ Καπ.

Παρά τις ήττες από τη Ραβέννα (3-1) στην Ιταλία και την Μπούρσα (3-2) στο Μελίνα Μερκούρη, αντίστοιχα, και οι δύο ομάδες των Ερυθρολεύκων έχουν την ικανότητα να κάνουν την ανατροπή. Απλά μένει πικρή γεύση για φτηνά λάθη που κόστισαν στα κρίσιμα σημεία ακόμα και τη νίκη.

Οι άνδρες έχουν αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς από τον τελικό του 1992 στο ΣΕΦ με τη Ραβέννα. Πλέον την Τετάρτη του Πάσχα θα ψάξουν τη νίκη-ρεβάνς ύστερα από 26 χρόνια, με τη μόνη διαφορά ότι θα πρέπει να πάρουν… τέσσερα σετ (χωρίς ταυτόχρονα να χάσουν πάνω από ένα) για να στεφθούν κυπελλούχοι Ευρώπης. Δηλαδή πρέπει να επικρατήσουν με 3-0 ή 3-1 και στη συνέχεια να πάρουν και το χρυσό σετ. Δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο. Υπό το βλέμμα του Βασίλη Τοροσίδη στη Ραβέννα, ο Ολυμπιακός είχε σετ μπολ για το 1-0, αλλά το έχασε. Ισοφάρισε με τρομερό μπλοκ του Πετρέα σε 1-1, αλλά στη συνέχεια οι Ιταλοί επικράτησαν ολοκληρωτικά, ιδιαίτερα στο μπλοκ που έκανε και τη διαφορά στο τρίτο σετ. Στο τέταρτο και πιο καθοριστικό ο Ολυμπιακός στο 22-21 υπέρ του έχασε… πέναλτι με τον Ντζίζγκα για το 23-21, οι Ιταλοί ισοφάρισαν και μια λάθος εκτίμηση του Στεφάνου έφερε το 23-22 και την καθαρή νίκη της Ραβέννας. Τόσο στο πρώτο όσο και στο τέταρτο σετ η ελληνική ομάδα έκανε ακριβά δώρα στην αντίπαλο.

Πρώτος σκόρερ για τον Ολυμπιακό (αλλά με μόλις 29% στην επίθεση) ο Οϊβάνεν με 14 πόντους, ενώ από 13 είχαν Αλεξίεφ και Ραουβέρντικ. Ο Μπουχέγκερ με 19 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ για τη Ραβέννα.

Τα σετ: 26-24, 23-25, 25-20, 25-23.

Στην Προύσα για τη νίκη

Τα κορίτσια παρά το αρχικό μούδιασμα (0-2 σετ) έφεραν τα πάνω κάτω με τρομερό πάθος και αυταπάρνηση (παίρνοντας μάλιστα ένα σετ με μόλις επτά πόντους παθητικό, ρεκόρ για τελικό), άγγιξαν την ολική ανατροπή, αλλά μια μεγάλη άμυνα των φιλοξενουμένων στο 13-14 του τάι μπρέικ τούς έδωσε τη νίκη, την οποία αφιέρωσαν στην άτυχη της βραδιάς Εργκιούλ Αβτσί που τραυματίστηκε σοβαρά στο τρίτο σετ και αποχώρησε.

«Θα πάμε στην Τουρκία για τη νίκη, έτσι κι αλλιώς αυτό θα κάναμε. Απλά λυπόμαστε που δεν χαρίσαμε μια μεγάλη νίκη σε αυτόν τον υπέροχο κόσμο» τόνισε η Κατερίνα Γιώτα που, όπως και οι συμπαίκτριές της, αποθεώθηκε για την προσπάθεια από τους φίλους του Ολυμπιακού, με τους οποίους χάζεψαν και οι διαιτητές βγάζοντας φωτογραφίες και βίντεο!

Τα σετ: 17-25, 23-25, 25-7, 25-18, 13-15.

Πρώτες σκόρερ για τον Ολυμπιακό οι Χίπε (24 π.), Πολ (20 π.) και Νιέμερ (18 π.), αλλά σημαντική βοήθεια ιδιαίτερα και με το σερβίς τους έδωσαν Γιώτα (9 π.) και Λαμπρούση (6 π.). Από την τουρκική ομάδα η Βουλγάρα Ντιμίτροβα (32 π.) ήταν όλα τα λεφτά.