Η ανακοίνωση της Κεντρικής Επιτροπής, εκτός από την ανακούφιση που έφερε σε όσους βρέθηκαν τον τελευταίο καιρό να ασχολούνται με λίστες ονομάτων, έδειξε πως το κύριο μέλημα για την επόμενη μέρα είναι η οργανωτική ενοποίηση – η εικόνα μιας ορισμένης Επιτροπής τέτοιου μεγέθους, άλλωστε, δεν άφησε ικανοποιημένες όλες τις πλευρές. Τα βήματα προς την ενοποίηση βέβαια συνεχίζονται, με απώτερο σκοπό οι επόμενες εκλογές, όποτε κι αν έρθουν, να βρουν την Κεντροαριστερά έτοιμη και ικανή να διεκδικήσει ένα ικανοποιητικό ποσοστό που θα της επιτρέψει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο μετεκλογικό τοπίο.
Για να γίνει αυτό απαιτούνται συγκεκριμένα σημεία στα οποία το ηγετικό επιτελείο θα δώσει ιδιαίτερη σημασία. Το πρώτο, η κοινοβουλευτική συνεννόηση σε αυτό το μεταβατικό στάδιο, η οποία, όπως όλα δείχνουν, έχει ήδη ξεκινήσει να αποδίδει καρπούς – ειδικά αν σκεφτεί κανείς πως έχουν πυκνώσει οι μεικτές αντιπροσωπείες βουλευτών της ΔΗΣΥ και του Ποταμιού, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για βουλευτές άλλης λογικής και νοοτροπίας, με πλήρη επίγνωση των διαφορών τους. Το δεύτερο είναι η δημιουργία μιας κοινής πολιτικής βάσης στην οποία απευθύνεται ο νέος φορέας. 
Πολιτικά εύκολο να το λες (ειδικά όταν οι διάφοροι σχηματισμοί δεσμεύονται, σε μεγάλο βαθμό, από τις κοινές αποφάσεις), όμως στο οργανωτικό κομμάτι απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή, με σκοπό να διατηρηθούν οι τοπικές ισορροπίες. 
Το επόμενο βήμα προβλέπει περιοδείες σε όλη την Ελλάδα, με σκοπό τη δημιουργία ενός καινούργιου οργανωτικού κορμού στη βάση της παράταξης, ο οποίος θα σηκώσει και το μεγαλύτερο προεκλογικό βάρος. Παράλληλα, απαιτείται η εξειδίκευση του προγράμματος των δώδεκα σημείων, όπως αναλύθηκαν από τη Φώφη Γεννηματά στο βήμα του Συνεδρίου, αλλά και, σε επόμενο τόνο, η δημόσια διαβούλευση που θα «ανοίξει την πόρτα» σε όλους αυτούς που συμμετείχαν στις εκλογές του Νοεμβρίου.

ΟΙ ΕΠΙΤΕΛΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ. Μαζί με όλα αυτά, καταλυτικό ρόλο θα παίξει και η εικόνα του κόμματος, η οποία, για να πετύχει η στρατηγική της Χαριλάου Τρικούπη, πρέπει να συνδυάζει το «παλιό» με το «νέο». Τα πρόσωπα που συζητιούνται για τις επιτελικές θέσεις, ωστόσο, είναι εδώ και καιρό πολύ συγκεκριμένα. Για τη θέση του γραμματέα, που θα αναλάβει ένα μεγάλο κομμάτι του οργανωτικού, η Φώφη Γεννηματά προσανατολίζεται σε στέλεχος της απολύτου εμπιστοσύνης της, που θα μπορεί να είναι λειτουργικός και αποδοτικός χωρίς ανάγκη αναγνωρισιμότητας: ο Μανώλης Οθωνας, πρώην βουλευτής και διευθυντής του πολιτικού της γραφείου, και ο Παύλος Χρηστίδης, εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, είναι οι δύο που μέχρι στιγμής συζητιούνται έντονα για τη θέση. Ωστόσο, η Γεννηματά έχει συνηθίσει στο παρελθόν να ξαφνιάζει και τους πιο στενούς της συνεργάτες, οπότε κανείς δεν αποκλείει και έναν «άσο» της τελευταίας στιγμής. 
Για τη θέση του εκπροσώπου Τύπου, του «προσώπου του κόμματος», οι απαιτήσεις είναι συγκεκριμένες – η επιλογή Χρηστίδη «παίζει» έντονα και εδώ, ενώ συζητιέται και η αξιοποίηση στελεχών του Ποταμιού, χωρίς αυτή τη στιγμή να φαίνεται πως κάποιος έχει το προβάδισμα αυτή τη στιγμή. Σε κάθε περίπτωση, στόχος είναι να πρόκειται για πρόσωπα χωρίς συγκρουσιακό παρελθόν, που να μπορούν να έχουν άμεση επαφή με την επικεφαλής. 
Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα και θα κορυφωθούν στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου στις 11 Απριλίου, ενώ οι τελικές αποφάσεις θα επικυρωθούν στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στις 15/4.