Η ώρα του πρώτου τελικού στο Τσάλεντζ Καπ για τα κορίτσια του Ολυμπιακού έφτασε. Την Τετάρτη η ελληνική ομάδα θα υποδεχτεί στο κλειστό γήπεδο του Ρέντη (18.30) την Μπούρσα με στόχο να κάνει το πρώτο βήμα για τον τρόπαιο.

Οι ίδιες ομάδες είχαν αναμετρηθεί και πέρυσι, με το συγκρότημα της γειτονικής χώρας να κατακτά τελικώς τον τίτλο. Τον πρωταθλητή και κυπελλούχο Ελλάδας εκπροσώπησε στο πάνελ ο προπονητής του Μπράνκο Κοβάτσεβιτς και η διεθνής κεντρική μπλοκέρ Τζίνα Λαμπρούση, ενώ την Μπούρσα ο Βραζιλιάνος τεχνικός της Άντζελο Άνιμπαλ Βερτσέσι και η πασαδόρος Νιλάι Κάραγκατς.

«Δύο χρόνια τώρα έχουμε αναπτύξει πολύ καλές σχέσεις με τον τουρκικό σύλλογο. Πέρυσι τους αντιμετωπίσαμε τέσσερις φορές, δύο σε φιλικά παιχνίδια και δύο στον τελικό του Challenge Cup. Όλα τα παιχνίδια ήταν δυνατά, με υψηλό επίπεδο βόλεϊ και είμαι σίγουρος ότι και φέτος θα ισχύει το ίδιο», σχολίασε ο Σέρβος κόουτς του Ολυμπιακού.

«Ίσως είναι πλεονέκτημα το γεγονός ότι αλλάξαμε λιγότερο την περσινή μας ομάδα σε σχέση με την Μπούρσα. Κάναμε καλό σκάουτινγκ, έχουμε μαζέψει πληροφορίες και δεν νομίζω να συναντήσουμε εκπλήξεις», συνέχισε.

Σε ερώτηση για το τι θα πρέπει να κάνει φέτος η ομάδα του ώστε να κατακτήσει τον τίτλο και ποιες είναι οι λεπτομέρειες που θα κρίνουν τους τελικούς, ο Κοβάτσεβιτς δεν θέλησε να ανοίξει τα χαρτιά του, παρουσία και του συνάδελφού του. «Τα πάντα παίζουν ρόλο σε έναν τελικό, κάθε είδους λεπτομέρεια είναι σημαντική και θα παίξει ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα», αρκέστηκε να δηλώσει.

Η Λαμπρούση, από την πλευρά της, υπογράμμισε: «Το γήπεδο θα είναι κατάμεστο και ανυπομονούμε να ζήσουμε την ατμόσφαιρα. Έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα για να κάνουμε το πρώτο βήμα στην έδρα μας. Είχαμε κάποια σκαμπανεβάσματα στην Ευρώπη φέτος, αλλά πιστεύω ότι δεν μας βοηθά πολύ το ελληνικό πρωτάθλημα. Έχουμε κάνει όμως αρκετές ανατροπές φέτος. Θεωρώ πως και εκτός έδρας θα τα πάμε καλά, γιατί είμαστε όλες πολύ καλά προετοιμασμένες».

Ο Βερτσέσι, με τη σειρά του, δήλωσε επίσης χαρούμενος για τη συμμετοχή στον τελικό και για το ότι «θα παίξουμε απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Αξίζουμε κι εμείς και ο Ολυμπιακός να είμαστε στον τελικό. Ελπίζω να το διασκεδάσουν όσοι παρακολουθήσουν τους αγώνες και εύχομαι καλή επιτυχία και στις δύο ομάδες».

Η «νέα» (ήρθε φέτος) στην Μπούρσα, Κάραγκατς, τόνισε πως «όταν ξεκίνησε η περίοδος είχαμε στόχο την παρουσία στον τελικό του Challenge Cup και είμαστε χαρούμενες που τον πετύχαμε. Ο Ολυμπιακός είναι μαχητική ομάδα και είμαι σίγουρη ότι θα γίνουν δύο πολύ δυνατά παιχνίδια. Αν και δεν ήμουν πέρυσι στην ομάδα, οι περσινοί τελικοί θα μας βοηθήσουν και φέτος. Όλοι στην ομάδα μιλούν για αυτούς και για την ατμόσφαιρα που θα συναντήσουμε στην Ελλάδα».