Συνελήφθη στην Κηφισιά, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, 26χρονος Αλβανός, τη στιγμή που επιχειρούσε να διαφύγει έπειτα από διάρρηξη οικίας. Συγκατηγορούμενοί του, ως μέλη της σπείρας, είναι επιπλέον δύο ομοεθνείς του, που αναζητούνται. Από την έως τώρα έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί 39 περιπτώσεις διαρρήξεων – κλοπών σε οικίες στον Διόνυσο, τη Σταμάτα, τον Αγιο Στέφανο και την Κηφισιά.

Οι δράστες, από τα τέλη του 2016, διέπρατταν συστηματικά διαρρήξεις – κλοπές σε οικίες στα βόρεια προάστια. Απογευματινές και βραδινές ώρες πλησίαζαν τα σπίτια-«στόχους», έκοβαν τα καλώδια των τηλεφωνικών συνδέσεων και απενεργοποιούσαν τους συναγερμούς, βυθίζοντας το κουτί της σειρήνας σε δοχεία με νερό. Στη συνέχεια, παραβίαζαν μπαλκονόπορτες, κύριες εισόδους ή παράθυρα των οικιών και αφαιρούσαν από το εσωτερικό τους χρήματα, κοσμήματα, χρηματοκιβώτια και άλλα αντικείμενα αξίας.

Χαρακτηριστικό της δράσης τους ήταν το γεγονός ότι είχαν προμηθευτεί όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό, ώστε να παρακάμπτουν τα συστήματα ασφαλείας των οικιών, ενώ για τη διαφυγή τους επέλεγαν δρόμους μειωμένης κυκλοφορίας. Όσον αφορά τα κλοπιμαία, τα διοχέτευαν άμεσα σε δίκτυο κλεπταποδόχων που είχαν αναπτύξει, ώστε να μην βρεθούν στην κατοχή τους σε περίπτωση αστυνομικού ελέγχου.

Στην κατοχή του 26χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα. Επίσης, κατασχέθηκαν και δύο οχήματα, που χρησιμοποιούσαν για τη διαφυγή τους.

Σημειώνεται, ότι την ημέρα σύλληψης του 26χρονου, οι δράστες βρίσκονταν στην περιοχή της Κηφισιάς με σκοπό την διάρρηξη οικίας. Μόλις είδαν αστυνομικούς επιχείρησαν να διαφύγουν, με αποτέλεσμα ο 26χρονος να τραυματιστεί στο πόδι, έπειτα από πτώση και να νοσηλεύεται φρουρούμενος σε νοσοκομείο.