Τρόπο να καλύψει τα οικονομικά προβλήματά της αναζητά η αναρχική συλλογικότητα «Ρουβίκωνας», που δημοσίευσε κείμενο–κάλεσμα σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

«Εχουμε βρει τρόπο να αντιπαρερχόμαστε των προβλημάτων, να τα επιλύουμε με χίλιους δυο ευφάνταστους τρόπους» σημειώνεται στο κείμενο και προστίθεται πως «τη δεδομένη χρονική στιγμή όμως παραμένει η ανάγκη της οικονομικής ενίσχυσης της συλλογικότητας».

«Η αισχρή εξουσιαστική προπαγάνδα μιλά για ατιμωρησία των μελών του Ρουβίκωνα, ενώ δεν λείπει και η χυδαία ρητορική, κυρίως από την αντιπολίτευση, περί της συνεργασίας της ομάδας μας με κέντρα εξουσίας, η οποία μας εξασφαλίζει κάποιου είδους ασυλίας» συμπληρώνει ο «Ρουβίκωνας».

«Και 14.400 ευρώ πρόστιμο… »«

Τα μέλη της συλλογικότητας αναφέρονται στα χρήματα που τους έχει «κοστίσει» η μέχρι στιγμής δράση τους. «Μόνο για 4 πρωτόδικες υποθέσεις, 31 μέλη μας καταδικάστηκαν σε 482 μήνες εξαγοράσιμης φυλάκισης, 12 μήνες με αναστολή και 14.400 ευρώ πρόστιμο» σημειώνουν.

«Εν πάση περιπτώσει, δεν αναζητούμε λογική από την εξουσία γιατί δεν υπάρχει λογική. Δεν ψάχνουμε ούτε την επιείκεια» αναφέρουν και προσθέτουν: «Γνωρίζουμε ότι απεργάζονται σχέδια να κατηγοριοποιήσουν το Ρουβίκωνα είτε στις εγκληματικές οργανώσεις, είτε σε εκείνες που εμπίπτουν στο τρομονόμο 187 Α. Ας το πράξουν. Δική τους θα’ ναι η απόφαση, ολόδικές τους και οι συνέπειες».

«Εως σήμερα οι οικονομικοί πόροι για τις δράσεις της ομάδας και τη πληρωμή των ποινών εξασφαλίζονταν από τη συνεισφορά των μελών μας και από έκτακτες συναυλίες ή άλλες εκδηλώσεις αλληλεγγύης» προσθέτουν, τονίζοντας πως «με δεδομένη την ανάγκη συγκέντρωσης αρκετά μεγαλύτερου ποσού, τόσο για την αποπληρωμή των ποινών που θα τελεσιδικήσουν όσο και για τη συνέχιση και όξυνση του αγώνα (γιατί αυτό σκοπεύουμε να πράξουμε), απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα στη ταξική μας οικογένεια».