Τέσσερις χριστιανοί έπεσαν νεκροί τη Δευτέρα από τις σφαίρες αγνώστων στην Κουέτα, στο νοτιοδυτικό Πακιστάν, γνωστοποίησε η αστυνομία.

Η επίθεση διαπράχθηκε σε συνοικία όπου κατοικούν κυρίως χριστιανοί, στην πρωτεύουσα της επαρχίας Μπαλουτσιστάν, και την ευθύνη ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

«Τρία μέλη οικογένειας, συμπεριλαμβανομένης γυναίκας, σκοτώθηκαν όταν το ρίκσο στο οποίο επέβαιναν (…) δέχθηκε επίθεση», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο επικεφαλής της αστυνομίας στην επαρχία, ο Μοάζαμ Τζα Ανσάρι. «Ο οδηγός του ρίκσο, ο οποίος ήταν επίσης χριστιανός, συγκαταλέγεται στα θύματα», συμπλήρωσε.

«Τα πρώτα στοιχεία της έρευνας υποδεικνύουν ότι τα θύματα επιλέχθηκαν εξαιτίας του θρησκεύματός τους», διευκρίνισε ο Ανσάρι.

Τραυματίστηκε παιδί

Παιδί επίσης τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της επίθεσης και εισήχθη σε νοσοκομείο, αλλά η ζωή του εκτιμάται πως δεν διατρέχει κίνδυνο.

Ο βραχίονας του ΙΚ στο Αφγανιστάν και το Πακιστάν ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, σύμφωνα με τη SITE, οργάνωση που ειδικεύεται στην παρακολούθηση των τζιχαντιστικών ιστότοπων.

Εξτρεμιστές εξαπολύουν συχνά επιθέσεις εναντίον χριστιανών και των μελών άλλων θρησκευτικών μειονοτήτων στο Μπαλουτσιστάν, ιδίως των σιιτών.

Τον Δεκέμβριο, δύο καμικάζι ανατινάχθηκαν μέσα σε εκκλησία στην Κουέτα με αποτέλεσμα εννιά άνθρωποι να σκοτωθούν και άλλοι περίπου δέκα να τραυματιστούν.

Οι χριστιανοί δεν ξεπερνούν το 2% του πληθυσμού των 200 εκατομμυρίων Πακιστανών, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων είναι μουσουλμάνοι, και καταγγέλλουν συχνά ότι υφίστανται διακρίσεις και βία.