Αυξημένη τουλάχιστον κατά 34% αναμένεται να είναι φέτος η επιβατική κίνηση της ελληνικής αεροπορικής εταιρείας Ellinair, σε σύγκριση με το 2017, φθάνοντας τους 1.061.029 επιβάτες.

Ήδη, μέσα στο πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, οι επιβάτες της Ellinair αυξήθηκαν κατά 79%, φθάνοντας στους 91.813, έναντι 54.422 επιβατών κατά το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2017.

Η αεροπορική εταιρεία Ellinair του τουριστικού ομίλου Μουζενίδη ιδρύθηκε το 2013, με έδρα τη Θεσσαλονίκη και ξεκίνησε τη δραστηριότητά της με την εκτέλεση προγραμματισμένων-τακτικών και ναυλωμένων πτήσεων, καλύπτοντας ένα δίκτυο προορισμών που σήμερα ξεπερνά τις 40 πόλεις.

Για ολόκληρο το 2018, η Ellinair έχει προγραμματίσει να εκτελέσει 8.504 πτήσεις (αύξηση 21% σε σχέση με το 2017), προσφέροντας συνολικά 1.355.082 θέσεις, οι οποίες είναι αυξημένες κατά 32% σε σύγκριση με το 2017.Σύμφωνα με τον εμπορικό διευθυντή της εταιρείας κ. Σταύρο Δαλιάκα, το 2017 η Ellinair πραγματοποίησε 7.042 πτήσεις, μεταφέροντας συνολικά 792.096 επιβάτες (+40%, σε σχέση με το 2016).

Για τις ανάγκες του τρέχοντος έτους, η εταιρία ανακοίνωσε την έναρξη εφτά νέων δρομολογίων σε Ελλάδα και εξωτερικό, από τέσσερις βάσεις. Επίσης, αύξησε και τη συχνότητα των πτήσεων σε 30 προορισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση της τουριστικής κίνησης.

Ήδη, η Ellinair πρόσθεσε δύο επιπλέον αεροσκάφη στο στόλο της, ο οποίος αριθμεί πλέον 10 αεροπλάνα (3 Airbus-319, 144 θέσεων, 5 Airbus-320, 180 θέσεων και 2 Boeing 737-300, 148 θέσεων). Στόχος της εταιρείας είναι το 2019, ο στόλος των αεροσκαφών της να αποτελείται μόνο από Airbus, προχωρώντας σε πλήρη ομογενοποίησή του.

Τα αεροσκάφη θα επιχειρούν από τέσσερις βάσεις και συγκεκριμένα από τη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο, την Κέρκυρα και τη Μόσχα. Ιδιαίτερη βαρύτητα, ανέφερε ο κ. Δαλιάκας, θα δοθεί στα δρομολόγια από και προς την Κρήτη.

Φέτος η Ellinair από τη βάση της Θεσσαλονίκης, θα πετάει προς Ηράκλειο, Χανιά, Αθήνα, Μόσχα, Βερολίνο, Μόναχο, Αγία Πετρούπολη, Βελιγράδι, Βουκουρέστι και Κλούζ Ναπόκα (Ρουμανία), Κατοβίτσε (Πολωνία), Κίεβο και Λβίβ (Ουκρανία) και Τιφλίδα (Γεωργία).

Επίσης, η εταιρεία θα εκτελεί δρομολόγια και σε άλλους ευρωπαϊκούς προορισμούς όπως η Στουτγάρδη, το Μόναχο, η Φρανκφούρτη, το Βερολίνο, το Κλουζ, η Βαρσοβία, το Κατοβίτσε, το Ταλίν, η Ρίγα και το Βελιγράδι, ενώ ταυτόχρονα διατηρεί τη σύνδεση της Θεσσαλονίκης με 17 πόλεις της Ρωσίας , 5 πόλεις της Ουκρανίας, 2 πόλεις του Καζακστάν και την πρωτεύουσα της Γεωργίας, την Τιφλίδα.

Στο εσωτερικό, η εταιρεία έχει ήδη αυξήσει -από τον περασμένο Νοέμβριο- τα δρομολόγιά της από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα και αντίστροφα με έως και τρεις συχνότητες καθημερινά, ενώ ενίσχυσε και τη σύνδεση του Ηρακλείου με την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, με καθημερινές πτήσεις και με τη δυνατότητα της δωρεάν μεταφοράς αποσκευών έως 20 κιλά.

Επίσης, η Ellinair, που απασχολεί συνολικά 200 εργαζόμενους, συνεχίζει να συνδέει με τακτικά απευθείας δρομολόγια τη Θεσσαλονίκη με την Φρανκφούρτη, το Μόναχο, και τη Στουτγάρδη, καθώς και το Ηράκλειο με το Βερολίνο και το Μόναχο.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται αυτή τη χρονιά στην ανάπτυξη των αγορών των Βαλκανίων και συγκεκριμένα της Σερβίας, της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας.