Τα δύο γκολ που σημείωσε ο Σέρχιο Αραούχο στο ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό (3-0), δημιούργησαν νέο …κύμα νοσταλγίας στην Ισπανία για τον Αργεντινό επιθετικό, αλλά και τον Κροάτη συμπαίκτη του στην επίθεσή της ΑΕΚ, Μάρκο Λιβάγια.

«Τα γκολ που χρειάζεται η Λας Πάλμας, βρίσκονται στην Ελλάδα», αναφέρει χαρακτηριστικά σήμερα η ιστοσελίδα της ισπανικής εφημερίδας Marca.

«Η απουσία του γκολ στην Λας Πάλμας, που με 21 γκολ συνολικά έχει την δεύτερη χειρότερη επίθεση στο πρωτάθλημα μετά την Μάλαγα, είναι ένα θέμα που απασχολεί τόσο την ομάδα όσο και τους φιλάθλους. Η λίστα των επιθετικών συμπληρώνεται απόν τους Τζόναθαν Καλέρι (7 γκολ στο πρωτάθλημα), Ερίκ Εξπόσιτο (1 γκολ), Εζεκίελ και τον τραυματία Εμενίκε», σημειώνει η ισπανική εφημερίδα, αναφέροντας ότι ο Καλέρι δεν βρίσκει συμπαράσταση, ενώ ο Ερικ δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αποτελέσει τον «σωτήρα» της ομάδας.

«Αλλά υπάρχουν δύο επιθετικοί που ανήκουν στην Λας Πάλμας, που όμως δεν τους είχε από την αρχή της σεζόν: Σέρχιο Αραούχο και Μάρκο Λιβάγια (δανεικοί στην ΑΕΚ). Οι δύο τους δεν σταματούν να βρίσκουν τα αντίπαλα δίκτυα. Για να είμαστε ακριβείς, μέχρι τώρα, 19 φορές μπόρεσαν να γιορτάσουν ένα γκολ στην ελληνική Super League. Ο Αργεντινός έχει 10 γκολ στο πρωτάθλημα (13 συνολικά), ενώ Κροάτης έχει φτάσει στο πρωτάθλημα τα 9 γκολ (12 συνολικά). Το δίδυμο αυτό έχει πετύχει σχεδόν τα μισά από τα γκολ της ΑΕΚ (43 γκολ), στην προσπάθεια για την κατάκτηση του τίτλου. Δεν θα μπορούσαμε να ξέρουμε τι θα είχε συμβεί αν αυτοί οι δύο παίκτες ήταν στην Λας Πάλμας από την αρχή της σεζόν ή ο ένας από αυτούς. Αυτό που είναι σαφές είναι ότι έχουν μετατραπεί σε ήρωες στην δική τους ιδιαίτερη «Οδύσσεια», πέρα από τις «Στήλες του Ηρακλή» που χωρίζουν τον Ατλαντικό Ωκεανό από το νησί τους, που αρχίζει να μην αισθάνεται τυχερό».