Μια βαρετή ποδοσφαιρική παρτίδα στη λιακάδα. Δίχως φάσεις, δίχως σασπένς, δίχως γκολ. Λεπτομέρειες όμως όλα τα παραπάνω σε ό,τι αφορά στην Ξάνθη. Διότι η ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς αυτό το 0-0 στη Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο δικαίως το αντιλαμβάνεται… χρυσάφι! Οι Ακρίτες όχι μόνο έσβησαν από το καλαντάρι των υποχρεώσεων μια πραγματικά δύσκολη έξοδο, αλλά διατήρησαν το πάνω χέρι στη μάχη για την κατάκτηση της (πιθανότατα προνομιούχου) 5ης θέσης του βαθμολογικού πίνακα. Ανέβηκαν στους 36 β. και περιμένουν το αποψινό Αστέρας Τρίπολης – Πλατανιάς για να πληροφορηθούν αν οι Αρκάδες θα τους προκύψουν… συγκάτοικοι στον όροφο με θέα στο Γιουρόπα Λιγκ.

Δεν είναι καθόλου εύκολο το πρόγραμμα για τη Ξάνθη ώς το τέλος (ΠΑΣ εντός, ΠΑΟΚ εκτός, Λάρισα εντός, Παναθηναϊκός εκτός). Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν κρατά την τύχη στα χέρια της. Ο,τι δεν κάνει πλέον ο Πανιώνιος που αισίως συμπλήρωσε πέντε αγωνιστικές Σούπερ Λιγκ δίχως νίκη. Στις τελευταίες δέκα αγωνιστικές του πρωταθλήματος, ο Πανιώνιος έχει πάρει έξι βαθμούς στους τελευταίους… τριάντα! Υπό αυτές τις συνθήκες, και πάλι καλά που είναι ακόμη στο κόλπο.

Και όσο για τα χθεσινά; Είπαμε. Από εκείνα τα ματς που δεν έχουν να σου θυμίζουν τίποτε. Ισως το πρώτο δεκάλεπτο όταν ο Πανιώνιος ξεκινώντας δυνατά είχε διπλή ευκαιρία με τον Γιάγια Μπανάνα (7′) για να ανοίξει το σκορ. Να προσθέσουμε και ένα σουτ του Μασούρα (9′) που κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Αυτό ήταν: End of story. Και η Ξάνθη; Ολα κι όλα τρία άστοχα σουτ. Δύο στο πρώτο ημίχρονο, στο 28′ με Τριάδη, στο 44′ με Ντουρίτσκοβιτς και ένα στο δεύτερο, στο 73′ με τον Μεχία. Σε όλο το υπόλοιπο διάστημα προσεκτικά πίσω από την μπάλα. Δουλειά που δεν αρέσει σε κανέναν, αλλά που κάποιος πρέπει να την κάνει. Η εικόνα μάλιστα αποδεικνύει πως οι Ακρίτες την έκαναν καλά.

Πανιώνιος (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Σταυρόπουλος, Μπανανά, Σαραμαντάς, Παπαγεωργίου, Κόρμπος (85′ Οικονομίδης), Σιώπης, Μασούρας (81′ Μακρύλλος), Σπιριντόνοβιτς, Σαββίδης (70′ Γεσίλ), Ντουρμισάι.

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Ζβάρνας, Βαξεβανίδης, Ντε Λούκας, Τριάδης (90′ Μελιόπουλος), Ντουρίτσκοβιτς, Μεχία, Φλίσκας, Σιλά, Μπρίτο (58′ Κάστρο), Γέντρισεκ (70′ Λουσέρο).