Ευχάριστα τα νέα από το Ποδοσφαιρικό Παρατηρητήριο του Πανεπιστημίου του Νοσατέλ, το γνωστό CIES, για την ισορροπία της Σούπερ Λίγκας.

Στην τελευταία έκθεσή του ανέλυσε τους αγώνες που κρίνονται με διαφορά τριών ή περισσότερων τερμάτων σε 29 ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Πρόκειται για ένα από τα βασικά στοιχεία που αποκαλύπτουν τον βαθμό ισορροπίας μιας διοργάνωσης και το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών που συνεχώς αυξάνεται.

Σύμφωνα με την ανάλυση των αγώνων, η διοργάνωση με τη μεγαλύτερη αγωνιστική ανισορροπία είναι το Τσάμπιονς Λιγκ. Σχεδόν ένα στα τρία παιχνίδια (29,5%) της φετινής σεζόν, οι νικητές επικρατούν με τρία ή περισσότερα γκολ των αντιπάλων τους, ενώ ο μέσος όρος της διαφοράς τερμάτων σε κάθε ματς είναι 1,87.

Στην πολυδιαφημισμένη Πρέμιερ Λιγκ οι νικητές με τρία ή περισσότερα γκολ αντιστοιχούν στο 21,9% και βρίσκεται στην τρίτη θέση πίσω από την… Κύπρο. Αντίθετα, στην Ελλάδα το αντίστοιχο ποσοστό είναι μόλις 13,1%, το οποίο μάλιστα είναι μειωμένο κατά 2,7% σε σχέση με πέρυσι. Ο μέσος όρος της διαφοράς τερμάτων στα οποία κρίνονται οι αγώνες είναι μόλις 1,18 και είναι ο χαμηλότερος απ’ όλες τις διοργανώσεις.