Απάντηση στις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου έδωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Χακάν Τσαβούσογλου.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», ερωτηθείς για τις τοποθετήσεις του έλληνα υπουργού Αμυνας, ο κ. Τσαβούσογλου κατηγόρησε την Ελλάδα για την πόλωση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, επικρίνοντας τους έλληνες πολιτικούς ότι προσπαθούν να αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη από το πρόβλημα της οικονομικής κρίσης με ψευδείς δηλώσεις:

«Η Ελλάδα είναι γείτονάς μας. Και η Τουρκία είναι μία πολύ ισχυρή χώρα. Επιθυμία μας θα ήταν η Ελλάδα να κοιτούσε να επωφεληθεί από μία τέτοια ισχυρή χώρα–γείτονα, γιατί είναι προς το συμφέρον και της Ελλάδας και της Τουρκίας, είπε ο κ. Τσαβούσογλου.

Και συνέχισε: «Αλλά οι ισορροπίες στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης έχουν αλλάξει. Προκειμένου να στρέψουν το βλέμμα του ελληνικού λαού από την οικονομική κατάσταση, προσπαθώντας να καλύψουν τις αποτυχίες τους, στρέφουν το ενδιαφέρον προς άλλη κατεύθυνση».

«Μπορεί να κρατήσει μέχρι και 15 χρόνια η ιστορία»

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, σε συνομιλία του με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, χαρακτήρισε τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, «τρελό», και σε ερώτηση για το πότε θα απελευθερωθούν οι δύο έλληνες στρατιωτικοί, απάντησε πως «μπορεί να κρατήσει και 15 χρόνια η ιστορία», εξηγώντας παράλληλα πως η Τουρκία είναι «μια χώρα που δεν υπάρχουν δικαστήρια και η Δικαιοσύνη λειτουργεί με εντολές του Σουλτάνου».