Οταν ο Λιονέλ Μέσι είναι στο γήπεδο η Μπαρτσελόνα δεν έχει να φοβάται τίποτα. Ο αργεντινός άσος πάτησε το χορτάρι του Σάντσες Πιθχουάν στο 58′ με τη Σεβίλλη να προηγείται 2-0. Η είσοδός του έδωσε άλλη πνοή στους Μπλαουγκράνα, που κατάφεραν να ισοφαρίσουν έστω και στα τελευταία λεπτά (Σουάρες 88′, Μέσι 89′) και να διευρύνουν το αήττητο σερί στα 37 παιχνίδια. Η Μπαρτσελόνα, που χρειάστηκε κάτι λιγότερο από ένα λεπτό για τα δύο γκολ, θέλει ένα ακόμα ματς (επόμενο με Λεγανές) για να ισοφαρίσει το ρεκόρ της Σοσιεδάδ, που έμεινε αήττητη για 38 αγώνες στο διάστημα από 29/4/1979 έως 4/5/1980.

«Κάθε φορά που αγγίζει την μπάλα είναι καθοριστικός. Είχε ένα θέμα τραυματισμού και το πλάνο μας ήταν να παίξει, αλλά όχι όλο το ματς. Ας μην ξεχνάμε πως έμεινε σχεδόν 15 ημέρες χωρίς παιχνίδι» είπε ο Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος έκρινε πως δεν χρειαζόταν να ρισκάρει περισσότερο με τον Μέσι, καθώς ακολουθεί και το ματς με τη Ρόμα στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ηταν μόλις το τέταρτο ματς πρωταθλήματος όπου ο Αργεντινός δεν ήταν στην αρχική ενδεκάδα. Ο Ζινεντίν Ζιντάν έδωσε… ρεπό στον Κριστιάνο Ρονάλντο (ακολουθεί αύριο το ματς με τη Γιουβέντους), αλλά τον ρόλο του ανέλαβε ο Γκάρεθ Μπέιλ. Με δύο γκολ του Ουαλού και ένα του Μπενζεμά, η Ρεάλ νίκησε εκτός έδρας τη Λας Πάλμας 3-0. «Ηταν ένα περίεργο παιχνίδι, καθώς είχε προηγηθεί η διακοπή του πρωταθλήματος, ωστόσο ήταν μία καλή νίκη ενόψει του αγώνα με τη Γιουβέντους» είπε ο Ζιντάν, που άφησε επίσης εκτός Μαρτσέλο και Κρόος, ενώ δεν αγωνίστηκαν οι τραυματίες Ισκο, Ράμος και ο τιμωρημένος Καρβαχάλ.

Αλλα αποτελέσματα: Τζιρόνα – Λεβάντε 1-1, Μπιλμπάο – Θέλτα 1-1, Εσπανιόλ – Αλαβές 0-0, Λεγανές – Βαλένθια 0-1, Μάλαγα – Βιγιαρεάλ 1-0, Εϊμπάρ – Σοσιεδάδ 0-0, Ατλέτικό Μαδρίτης – Λα Κορούνια 1-0.