Ενα διαμέρισμα στην Αγία Παρασκευή, μια μεζονέτα στη Βούλα, δυο γραφεία στο κέντρο της Αθήνας, ένα οικόπεδο στου Ψυρή. Ολα είναι ακίνητα που ανήκουν σε φορολογούμενους που χρωστούν στην Εφορία και θα τα δουν να βγαίνουν στο σφυρί με ένα κλικ, και μάλιστα όσο όσο, ακόμη και κάτω από την εμπορική τιμή αν κηρυχθεί δύο φορές άγονος ο πλειστηριασμός. Το ηλεκτρονικό σφυρί για τα ακίνητα οφειλετών του Δημοσίου θα χτυπήσει για πρώτη φορά σε 25 ημέρες από σήμερα και για την ακρίβεια στις 27 Απριλίου.

Μετά τους κόκκινους δανειολήπτες έρχεται η σειρά όσων χρωστούν στην Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία να ζήσουν τον εφιάλτη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Οι οφειλέτες του Δημοσίου που διαθέτουν περιουσιακά στοιχεία, κατοικίες, οικόπεδα, χωράφια, αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής ακόμα και έργα τέχνης ή κοσμήματα μεγάλης αξίας εάν δεν φροντίσουν έστω και την τελευταία στιγμή να εξοφλήσουν ή να ρυθμίσουν σε δόσεις τα χρέη τους θα τα δουν να εκποιούνται από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή κάποιου συμβολαιογράφου.

Η τιμή πρώτης προσφοράς για τα ακίνητα δεν θα είναι πλέον η αντικειμενική αξία, αλλά η εμπορική τιμή.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην έντυπη έκδοση των «Νέων»