Συνεργάτης της Πρώτης Κυρίας της Γαλλίας, Μπριζίτ Μακρόν, κατέθεσε μήνυση για κλοπή ταυτότητας, αφού διαπίστωσε ότι άγνωστος χρησιμοποιούσε τ’ όνομά του για να κλείνει δωμάτια σε πολυτελή ξενοδοχεία, γι’ αγορά εισιτηρίων σε αγώνες της Formula 1 και διάφορες άλλες «χάρες» από επιχειρήσεις σε πολλές χώρες του κόσμου.

Οι εισαγγελικές αρχές του Παρισιού έχουν ξεκινήσει έρευνα για την απάτη, ωστόσο η μήνυση δεν κατατέθηκε εξ ονόματος της συζύγου του προέδρου της Γαλλίας, αλλά από τον συνεργάτη της.

Ξενοδοχεία και διάφορες επιχειρήσεις σε πολλές χώρες δέχτηκαν, μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αιτήματα από άτομο που υποστήριζε ότι ήταν βοηθός της Μπριζίτ Μακρόν, σύμφωνα με αξιωματούχο της γαλλικής προεδρίας. Ορισμένες επιχειρήσεις προσπάθησαν να επαληθεύσουν τις συναλλαγές επικοινωνώντας με το προεδρικό μέγαρο κι’ έτσι αποκαλύφθηκε η ύποπτη δραστηριότητα.

«Υποδεχτείτε τον ανιψιό της Μπριζίτ»

Ο δράστης έστελνε μηνύματα μέσω του λογαριασμού cabinet@presidence.fr, υπογράφοντας με το όνομα συμβούλου της Πρώτης Κυρίας. Η διεύθυνση cabinet@presidence.fr δεν έχει καμία σχέση με το προεδρικό μέγαρο: στην πραγματικότητα, είναι η διεύθυνση ιστότοπου που φιλοξενεί έργα μεγάλων ζωγράφων του 20ού αιώνα.

Μηνύματα με διάφορα αιτήματα στάλθηκαν, μεταξύ άλλων, στο Μαρόκο, την Αυστραλία, τη Γαλλία και το Χονγκ-Κονγκ. Ενα απ’ αυτά ζητούσε από ξενοδοχείο «να υποδεχτεί στο αεροδρόμιο τον ανιψιό της Μπριζίτ Μακρόν» και ένα άλλο να κρατηθούν δύο θέσεις για το Grand Prix της Αυστραλίας.

Σύμφωνα με το γραφείο της Πρώτης Κυρίας, κανείς δεν εμφανίστηκε για να επωφεληθεί από αυτές τις «παροχές».

Συνεργάτης της σημείωσε ότι πρόκειται για «καταφανή προσπάθεια ν’ αμαυρωθεί τ’ όνομά της».