Τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ακόμα 36 τραυματίστηκαν το βράδυ της Πέμπτης σε τροχαίο δυστύχημα στην ανατολική Τουρκία, με μικρό λεωφορείο που μετέφερε Πακιστανούς, Αφγανούς και Ιρανούς μετανάστες.

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 36 τραυματίστηκαν στην ανατολική Τουρκία σε δυστύχημα με μικρό λεωφορείο που μετέφερε Πακιστανούς, Αφγανούς και Ιρανούς μετανάστες.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, το δυστύχημα σημειώθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης στην επαρχία Ιγκντίρ, ενώ διευκρινίζει πως τστο λεωφορείο είχαν στοιβαχτεί περισσότεροι από 50 άνθρωποι, ενώ το λεωφορείο μπορούσε να μεταφέρει μόνον 14 άτομα.

Το μικρό λεωφορείο, το οποίο είχε μεταφέρει τους μετανάστες από το Ιράν, τυλίχθηκε στις φλόγες αφού προσέκρουσε σε στύλο φωτισμού. Η ταυτότητα του οδηγού δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστή, σύμφωνα με το Anadolu, και μια έρευνα διεξάγεται για να διευκρινιστούν τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος.

Οι δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν εξάλλου 13 επίδοξους μετανάστες που επέβαιναν σε ένα δεύτερο μικρό λεωφορείο που συνόδευε το λεωφορείο στο οποίο σημειώθηκε το δυστύχημα, πρόσθεσε το πρακτορείο ειδήσεων.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα τροχαία δυστυχήματα στους δρόμους της Τουρκίας, είναι συχνά. Χαρακτηριστικά αναφέρεται από την δημόσια τουρκική τηλεόραση πως το 2017 συνολικά 3.530 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, σε τροχαία δυστυχήματα.