Επιβεβαιώθηκε ο… χρησμός που ήθελε πρώτα τον Αλέξη Τσίπρα να επιστρέφει από τη Θεσσαλονίκη και έπειτα να ανακοινώνεται η απόφαση για το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ. Μια πρώτη εκτίμηση: Γενικά είμαστε τυχεροί που το ενδέκατο περιφερειακό συνέδριο είχε ημερομηνία πριν από το Πάσχα. Μην την υποτιμάτε καθόλου αυτή τη λεπτομέρεια. Στην οικονομία της χαοτικής αυτής συζήτησης, έπαιξε καθοριστικό ρόλο. Ποια λοιπόν η νέα τάξη πραγμάτων μετά την ανακοίνωση που όλοι περίμεναν;

Η ίδια με άλλα λόγια. Ο ΠΑΟΚ δέχτηκε το μίνιμουμ των ποινών που προβλέπονταν με βάση την κλήση του και μένει στο κόλπο, η ΑΕΚ αγκάλιασε το πρωτάθλημα μιας και εκείνο το κρίσιμο βράδυ, αν μη τι άλλο, έδειξε αντανακλαστικά και ο πρόεδρος Γραμμένος ξεκαθάρισε πως δεν έχει «κανέναν λόγο να παραιτηθεί».

Φυσικά και έχει δίκιο ο πρόεδρος της ΕΠΟ. Από τη στιγμή που πέρασαν 18 ημέρες από τη νύχτα της Τούμπας και κατάφερε να τη «βγάλει» δίχως να αναφέρει ούτε μια φορά το όνομα του Ιβάν Σαββίδη, για την εισβολή του οποίου διακόπηκε στο πρωτάθλημα, πραγματικά έχει ικανότητες. Διπλοτσεκαρίστηκε, καθώς δεν είπε κουβέντα φυσικά ούτε για τον τραυματισμό του Οσκαρ Γκαρσία στο ίδιο γήπεδο (25/2). Και εδώ έχει περάσει μήνας και βάλε!

Τι ισχύει λοιπόν από εδώ και πέρα; Ενα πρωτάθλημα που αλλοιώθηκε προ πολλού από τις αποφάσεις των διαιτητών, πλέον, παίρνει άλλη μορφή και με τις αποφάσεις των δικαστών. Ειδικά ο Ολυμπιακός που ένιωσε για τα καλά την περιποίηση της «Εξυγίανσης» καθ’ όλη τη διαδρομή της σεζόν, απολαμβάνει πλέον και τα επόμενα. Τιμωρήθηκε εκείνος με αφαίρεση τριών βαθμών για ό,τι έγινε μετά το ματς με την ΑΕΚ (και χωρίς να κινδυνεύσει κανείς από τους αξιωματούχους του αγώνα, την αποστολή των φιλοξενούμενων κ.λπ.), και αφαιρέθηκαν τρεις βαθμοί και από τον ΠΑΟΚ.

Απολογισμός ντροπής

Από τον Δικέφαλο που φέτος έχει ώς εδώ: Τον τραυματισμό του Γκαρσία, το ατελείωτο ξύλο έξω από τα αποδυτήρια της ίδιας βραδιάς. Την εισβολή του Ιβάν Σαββίδη με το περίστροφο και το «εσύ τελείωσες» του Μίχελ στον διαιτητή Κομίνη.Την «ανακαίνιση» των Ζωσιμάδων (χθες βγήκε και αυτή η απόφαση και ήταν πρόστιμο 20.000 ευρώ!).

Την επίθεση στον ποδοσφαιριστή Καλτσά του Αστέρα μετά τη λήξη του ματς στην Τρίπολη. Ναι, άλλες περιπτώσεις. Το αποτέλεσμα όμως ίδιο.

Και ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ με αφαίρεση τριών βαθμών!Μετά τα χθεσινά λοιπόν η ΑΕΚ έχει 57 βαθμούς και έχει αγκαλιάσει τον τίτλο του πρωταθλητή. Ο Ολυμπιακός είναι στους 50 και ο ΠΑΟΚ στους 49 με τον Ατρόμητο να ακολουθεί στους 47. Στην πραγματικότητα λοιπόν αυτή η τελευταία πεντάδα αγώνων που έρχεται βρίσκει πεδίο ενδιαφέροντος στις θέσεις 2-4 και μόνον εκεί.

Δεύτερος σημαίνει προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ. Το δέλεαρ λοιπόν μπορεί να μην φαίνεται λαμπερό, είναι όμως καθοριστικό για τον σχεδιασμό της επόμενης χρονιάς (έστω και αν η απειλή του Grexit παραμένει).

Ο Ολυμπιακός με 5 νίκες (αύριο Λεβαδειακός εκτός, Κέρκυρα εντός, Παναιτωλικός εντός, Απόλλωνας εκτός, ΠΑΣ Γιάννινα εκτός) κρατά τη δεύτερη θέση για λογαριασμό του. Αρκεί να κάνει τη δουλειά απέναντι στις ομάδες της επαρχίας και βέβαια στη Ριζούπολη.

Και πάλι καλά με αυτά που τον έχουν βρει φέτος. Στη χρονιά που ακόμη και μια απόπειρα διαμαρτυρίας εντός του Πειραιά έγινε αιτία για να γίνει το πιο όμορφο λιμάνι εμπόλεμη ζώνη από την Αστυνομία.

Σημειωτέον πως χθες για αυτό το θέμα αλλά και για την επίσημη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για «τραμπούκους», η Θύρα 7 απάντησε με τρόπο λιτό και κατανοητό: «Το χθεσινό σκηνικό πολέμου που στήθηκε στην καρδιά του Πειραιά από την ανάλγητη κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ εχθρική πράξη κατά του Ολυμπιακού και του κόσμου του (…) Ο Βαγγέλης Μαρινάκης να μην κάνει πίσω και να είναι σίγουρος ότι δεν είναι μόνος» συμπληρώνουν και καταλήγουν: «Και οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που κήρυξαν τον πόλεμο στον Ολυμπιακό να είναι σίγουροι ότι θα απαντήσουμε με έναν ΠΟΛΕΜΟ που δεν μπορούν να αντέξουν».

«Νάνοι»

Σε σφοδρή επίθεση στον Σταύρο Κοντονή προχώρησε ο Ολυμπιακός χθες βράδυ μετά την ατάκα του υπουργού Δικαιοσύνης στη Βουλή για «εγκάθετους» (αναφερόμενος στα γεγονότα της Τετάρτης στον Πειραιά).

«Εμείς δεν φοβόμαστε κανέναν και ο λαός του Ολυμπιακού δεν φοβάται κανέναν. Είμαστε όλοι μαζί μια γροθιά και αυτοί οι νάνοι δεν μπορούν να αγγίξουν τον Ολυμπιακό Σύνδεσμο Φιλάθλων Πειραιώς» διεμήνυσαν οι Ερυθρόλευκοι μέσω του διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ Κώστα Καραπαπά.