Mετά και τη γνωστοποίηση της απόφασης για το ντέρμπι της Τούμπας που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, η ΑΕΚ βρίσκεται αγκαλιά με το πρώτο της πρωτάθλημα έπειτα από 24 χρόνια. Η παραπάνω συνθήκη έχει προκαλέσει ξεσηκωμό στις τάξεις του κόσμου των Κιτρινόμαυρων, που ετοιμάζονται για δυναμική παρουσία στο ΟΑΚΑ στο ματς με τον Παναθηναϊκό. Στο οποίο η ΑΕΚ μπορεί να κλειδώσει ουσιαστικά τον τίτλο, αν πάρει τη νίκη. Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για περισσότερους από 40.000 φίλους του Δικεφάλου στο ΟΑΚΑ προκειμένου να σπρώξουν τους παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ προς το «τρίποντο».

Ο ισπανός τεχνικός τόνισε και χθες προς τους ποδοσφαιριστές του πως το παιχνίδι της Κυριακής έχει τη μορφή τελικού. Υπογραμμίζοντας πως η ΑΕΚ θα πρέπει να παρουσιάσει την ίδια αποφασιστικότητα που είχε και στα προηγούμενα ματς για να φτάσει στον στόχο της. Ξεχνώντας το βαθμολογικό πλεονέκτημα που έχει αποκτήσει και δίνοντας τα πάντα για να πάρει τους τρεις βαθμούς.

Πρόβλημα με Μασούντ

Σε ό,τι έχει να κάνει τώρα με τα αγωνιστικά πλάνα του Χιμένεθ, ο προπονητής της ΑΕΚ θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή τον Σοτζέι Μασούντ, που την Πέμπτη έμεινε εκτός προπόνησης. Ο ιρανός μέσος έκανε θεραπεία και ατομικό λόγω ενός κτυπήματος στο γόνατο και η συμμετοχή του στο ντέρμπι κρίνεται αμφίβολη.

Από εκεί και πέρα, άλλο πρόβλημα τραυματισμού πέραν των γνωστών (Μάνταλος, Γιόχανσον, Τσόσιτς) δεν υπάρχει για τον τεχνικό του Δικεφάλου, ο οποίος ως γνωστόν δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του τιμωρημένου Λιβάγια. Κάτι που περιπλέκει κάπως τα πράγματα όσον αφορά στις επιλογές του για τις θέσεις πίσω από τον Αραούχο.

Το πιθανότερο είναι να δούμε πάντως τον Γκάλο σε ρόλο εξτρέμ, με τον Χριστοδουλόπουλο αριστερά και τον Μπακασέτα στον άξονα. Παρότι θέση στην ενδεκάδα διεκδικούν και οι Χουλτ, Λόπες. Σε ό,τι έχει να κάνει με τις υπόλοιπες επιλογές, κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Μπάρκας, στο δεξί άκρο της άμυνας ο Μπακάκης, στο κέντρο οι Βράνιες, Τσιγκρίνσκι και στις θέσεις των χαφ οι Σιμόες, Γαλανόπουλος.