Στο εδώλιο του κατηγορουμένου ενώπιον του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου της Γαλλίας θα καθίσει ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, σύμφωνα με δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας Le Monde. Η κατηγορία που θα το απαγγελθεί θα είναι αυτή της διαφθοράς, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Συγκεκριμένα, ο Σαρκοζί κατηγορείται για φερόμενη προσπάθειά να αποσπάσει πληροφορίες από το ανώτατο δικαστικό όσον αφορά την υπόθεση πολιτικής χρηματοδότησης από την Λιλιάν Μπετανκούρ, κληρονόμο της L" Oreal, στην προεκλογική του καμπάνια το 2007.

Σύμφωνα και πάλι με το Reuters, η υπόθεση άνοιξε όταν οι ερευνητές χρησιμοποίησαν τηλεφωνικούς κοριούς με σκοπό να διερευνήσουν κατηγορίες ότι ο πρώην ηγέτης της Λιβύης, Μουαμάρ Γκαντάφι, χρηματοδότησε την καμπάνια του Σαρκοζί την ίδια χρονιά, όμως άρχισαν να υποψιάζονται ότι ο πρώην πρόεδρος παρακολουθούσε μια διαφορετική υπόθεση μέσα από δίκτυο πληροφοριοδοτών.

Πριν από λίγες ημέρες ο Σαρκοζί βρισκόταν υπό κράτηση τις Αρχές να τον κρατούν για ανάκριση σχεδόν δύο 24ωρα. Η κράτηση του αυτή αφορούσε την την υπόθεση φερόμενης χρηματοδότησης της προεκλογικής του καμπάνιας το 2007 από τον Μουαμάρ Καντάφι.