Εντείνει ο Δήμος Αθηναίων τους ελέγχους για την προστασία του δημόσιου χώρου από παράνομα τραπεζοκαθίσματα και ηχορύπανση, με στόχο τη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση της Αθήνας. Μάλιστα, κατά τον μήνα Φεβρουάριο, η Δημοτική Αστυνομία της Αθήνας πραγματοποίησε ελέγχους σε 118 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέριες, εστιατόρια, μπαρ κλπ) για παράνομη κατάληψη κοινόχρηστου χώρου και υπέρβαση του ορίου μουσική ενώ παράλληλα «έκοψε» συνολικά 4.959 κλήσεις για παράνομη στάθμευση οχημάτων και μοτοσικλετών.

Από τους ελέγχους αυτούς, δε, οι 70 αφορούσαν κατάληψη κοινοχρήστου χώρου, ενώ ελέγχθηκαν και 33 επιχειρήσεις για ηχορύπανση και τήρηση του ωραρίου μουσικής. Σε 35 καταστήματα δόθηκε εντολή να απομακρυνθούν τα παράνομα τραπεζοκαθίσματα. Από αυτά, 13 καταστήματα δεν συμμορφώθηκαν και με μικτή επιχείρηση της Δημοτικής Αστυνομίας, κλιμακίου της Διεύθυνσης Καθαριότητας του δήμου Αθηναίων και της ΕΛ.ΑΣ., τα παράνομα τραπεζοκαθίσματα κατασχέθηκαν.

Ειδικότερα, σε ό, τι αφορά τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην περιοχή του Κολωνακίου, για το ίδιο χρονικό διάστημα, πραγματοποιήθηκαν 85 έλεγχοι. Στον πεζόδρομο της Τσακάλωφ και στην πλατεία Φιλικής Εταιρείας, πραγματοποιήθηκαν 41 έλεγχοι κατάληψης κοινοχρήστου χώρου σε επιχειρήσεις ψυχαγωγίας και εστίασης. Η Δημοτική Αστυνομία εξέδωσε εντολή άρσης των τραπεζοκαθισμάτων σε 22 από αυτές, για παράνομη κατάληψη κοινόχρηστου χώρου. Διενεργήθηκαν επίσης και 28 έλεγχοι για τήρηση του ωραρίου μουσικής και ηχορύπανση.

Επίσης στις οδούς: Μαρασλή – Πατριάρχου Ιωακείμ – Πλατεία Φιλικής Εταιρείας – Τσακάλωφ – Ηρακλείτου – Μηλιώνη – Κανάρη – Σέκερη – Βασ. Σοφίας από τις 5 Φεβρουαρίου έως τις 5 Μαρτίου 2018, βεβαιώθηκαν 2.624 κλήσεις σε οχήματα και μοτοσικλέτες.

Στην περιοχή του Εμπορικού Τριγώνου, από τις 5 Φεβρουαρίου έως τις 5 Μαρτίου 2018, βεβαιώθηκαν 1.806 παραβάσεις οχημάτων και μοτοσικλετών, εκ των οποίων 487 αφορούσαν αφαιρέσεις πινακίδων από οχήματα, 26 παραβάσεις διέλευσης οχημάτων στους παρακείμενους πεζοδρόμους, και 3 ακινητοποιήσεις οχημάτων με χρήση τροχοσφιγκτήρα. Η διαπιστωμένη παραβατικότητα στο Πιλοτικό Εμπορικό Τρίγωνο σε ποσοστό 61%, οφείλεται σε Ι.Χ. επιβατικά οχήματα.

Τέλος για την περιοχή Μακρυγιάννη, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν 397 κλήσεις σε οχήματα και μοτοσυκλέτες ενώ 10 έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην περιοχή του Μακρυγιάννη – Διον Αρεοπαγίτου. Από αυτούς, πέντε αφορούσαν κατάληψη κοινόχρηστου χώρου, ενώ εκδόθηκαν τέσσερις εντολές άρσης τραπεζοκαθισμάτων για παράνομη κατάληψη κοινόχρηστου χώρου.