Πέμπτη απόγευμα, 22 Μαρτίου. Η αποστολή της ομάδας Βόλεϊ Γυναικών του Ολυμπιακού επιστρέφει από το Κρασνοντάρ έχοντας στις αποσκευές το εισιτήριο για τον τελικό του Τσάλεντζ Καπ.

Η Κατερίνα Γιώτα ξέρει πως δεν υπάρχει χρόνος για ξεκούραση, καθώς ακολουθεί το εκτός έδρας παιχνίδι του πρωταθλήματος με τον Αίαντα Ευόσμου.

«Απλά για αλλαγή στις αποσκευές. Δύσκολο πρόγραμμα, συνεχόμενα παιχνίδια, αλλά είναι καλό για εμάς. Θα μας βοηθήσουν να διατηρηθούμε σε αγωνιστικό ρυθμό», λέει η 27χρονη κεντρική του Ολυμπιακού.

Εχει προηγηθεί το 12ωρο ταξίδι της επιστροφής από το Κρασνοντάρ. Η κούραση έχει δώσει τη θέση της στην ικανοποίηση και τη χαρά για το αποτέλεσμα που επιτρέπει στην ομάδα να ζήσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το όνειρο της συμμετοχής σε ευρωπαϊκό τελικό.

Οι εικόνες από τα παιχνίδια έρχονται πάλι στο μυαλό της Κατερίνας Γιώτα: «Η ανατροπή στο τέταρτο σετ στο πρώτο ματς με την Κρασνοντάρ. Ο τρόπος που έγινε και οδήγησε στην τελική νίκη με 3-2. Ηταν ίσως η στιγμή της φετινής ευρωπαϊκής πορείας μας. Και φυσικά, το σπουδαίο παιχνίδι που είχαμε στη Ρωσία».

Η αθλήτρια του Ολυμπιακού αισθάνεται ότι βιώνει ένα Déjà vu καθώς έχει ζήσει και στο παρελθόν αυτή την εμπειρία που καλείται τώρα να διαχειριστεί. Οχι μόνο η ίδια, αλλά και οι συμπαίκτριες της.

«Είναι σα να ζούμε ένα Déjà vu. Αγώνες, προπονήσεις και στο βάθος οι ευρωπαϊκοί τελικοί. Αυτή τη φορά βέβαια θα έχουμε την εμπειρία και τον τρόπο να διαχειριστούμε καλύτερα αυτά τα παιχνίδια. Πιστεύω ότι η περσινή προσπάθεια θα μας βοηθήσει. Αγχος μπορεί να υπάρχει, ωστόσο παίζει ρόλο και η εμπειρία».

Η συζήτηση έρχεται στην Μπούρσα, που ήταν και πέρυσι αντίπαλος του πειραϊκού συλλόγου: «Ηταν πιο έμπειρη από εμάς και ήξερε να διαχειριστεί καλύτερα την πίεση των δύο τελικών. Θεωρώ πως ήταν ένα καλό μάθημα για όλες μας και αυτό θα μας φανεί πολύ χρήσιμο στην εφετινή μας προσπάθεια. Απ’ ό,τι ξέρουμε η τουρκική ομάδα έχει διαφοροποιήσει το ρόστερ της, ωστόσο παραμένει μία υπολογίσιμη αντίπαλος και οι δύο τελικοί θα είναι εντελώς διαφορετικά ματς συγκριτικά με αυτά που δώσαμε έως τώρα στην Ευρώπη».

Τα ερυθρόλευκα κορίτσια έχουν ήδη κατακτήσει το Κύπελλο στο φάιναλ φορ που διεξήχθη στη Σαντορίνη, ενώ είναι το σούπερ φαβορί και για το πρωτάθλημα. «Ο πρώτος στόχος επιτεύχθηκε. Υπάρχει και το πρωτάθλημα, αλλά πριν από αυτό είναι οι ευρωπαϊκοί τελικοί. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ένα τρεμπλ θα ήταν το ιδανικό. Ηδη είμαστε ικανοποιημένες με την πορεία μας, πάμε να ζήσουμε και πάλι αυτό το όνειρο και να το παλέψουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», σημειώνει η Κατερίνα Γιώτα και χαρακτηρίζει τις επιτυχίες του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού μοναδικό επίτευγμα: «Τεράστια η επιτυχία και της ομάδας των Ανδρών. Ολα αυτά είναι αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς που γίνεται μέσα και έξω από το γήπεδο. Κι οι επιτυχίες αυτές είναι μία ανταμοιβή τόσο για τη διοίκηση όσο και για εμάς».

Η Κατερίνα Γιώτα ασχολήθηκε τυχαία με το βόλεϊ: «Σε μία εκδρομή με το σχολείο με είδε ο γυμναστής και μου πρότεινε να ασχοληθώ. Στην πορεία είδα ότι μου ταίριαζε αυτό το άθλημα. Κέρδισα πολλά σε όλο αυτό το διάστημα. Φιλίες, εμπειρίες και κυρίως όλα αυτά τα συναισθήματα που προκαλεί ο αθλητισμός». Χαρακτηρίζει τον εαυτό της ως άτομο που έχει καταφέρει να διατηρεί την αυτοσυγκέντρωση: «Η συγκέντρωση με βοηθά να αντιμετωπίζω σωστά κάθε δύσκολη κατάσταση» λέει.