Ο Ολυμπιακός αναχώρησε για την Ισπανία, όπου την Παρασκευή αντιμετωπίζει τη Μάλαγα στο προτελευταίο παιχνίδι της κανονικής περιόδου στην Ευρωλίγκα: Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο θα αναζητήσουν οι Ερυθρόλευκοι τη νίκη, αλλά και στις απουσίες που έχει η ομάδα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προπονητή των Ερυθρολεύκων:

– Για το παιχνίδι με τη Μάλαγα και τη δύσκολη έδρα της: «Είναι ένα από τα δύο τελευταία πριν από τη λήξη της κανονικής περιόδου για να τερματίσουμε όσο το δυνατόν πιο ψηλά γίνεται. Αρχής γενομένης από τη Μάλαγα, θα ψάξουμε τη μία από τις δύο νίκες. Ξέρουμε ότι έχουμε μια δύσκολη αποστολή. Η Μάλαγα στην έδρα της είναι επικίνδυνη. Στα τελευταία 4 ματς έχει χάσει μόνο ένα. Να μείνουμε προσηλωμένοι στο πλάνο μας, αμυντικά και επιθετικά. Αμυντικά θα πρέπει να σταματήσουμε τους πολλούς καλούς παίκτες που μπορούν να σκοράρουν. Έχουν και παίκτες που μπορούν να σκοράρουν και να δημιουργήσουν. Γενικά παίζουν πολύ καλά ομαδικά. Επιθετικά θα πρέπει να «διαβάσουμε» τις αδυναμίες της άμυνάς τους και να «χτυπήσουμε» εκεί».

– Για τις απουσίες του Ολυμπιακού: «Όταν δεν έχεις όλο σου το ρόστερ, σημαίνει ότι δεν θα πας με όλα σου τα «όπλα» στη μάχη. Όμως έχουμε παίκτες ικανούς να καλύψουν τα κενά. Πιστεύω ότι όλοι όσοι είναι στην ομάδα, τώρα θα κάνουν το παν για να φέρουμε το θετικό αποτέλεσμα».

– Για το αν θα διαλέξει αντίπαλο: «Σεβόμαστε όλους τους αντιπάλους. Δεν θα κοιτάξουμε κάποιον αντίπαλο συγκεκριμένα. Εμείς θα παίξουμε τα παιχνίδια μας με όλες μας τις δυνάμεις για να τα κερδίσουμε και από εκεί και πέρα θα προετοιμαστούμε για οποιονδηποτε διασταυρωθεί απέναντί μας».

– Για το αν υπάρχει πλεονέκτημα χωρίς κόσμο: «Παίρνοντας το πλεονέκτημα έδρας να αισθανόμαστε ότι το ΣΕΦ είναι πραγματική έδρα».