Τη Μεγάλη Δευτέρα (2 Απριλίου) θα συγκεντρωθεί στο κολυμβητήριο του Πειραιά η εθνική πόλο ανδρών, ενόψει της συμμετοχής της στην τελική φάση του Europa Cup, στη Ριέκα της Κροατίας (5-8/4). Μετά τον θρίαμβο των γυναικών στην αντίστοιχη διοργάνωση, η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου θα επιδιώξει να εξασφαλίσει και αυτή με τη σειρά της μία σημαντική επιτυχία, στη νεοσύστατη διοργάνωση της LEN, και να αποδείξει για άλλη μία φορά τη δυναμική της, ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Βαρκελώνης, τον προσεχή Ιούλιο.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός κάλεσε 16 παίκτες για τη διήμερη προετοιμασία, από τους οποίους θα επιλεγεί η 13άδα που θα αναχωρήσει τη Μεγάλη Τετάρτη (4/4) για την Κροατία. Εκπλήξεις δεν υπάρχουν, καθώς επιστρέφουν οι Βαγγέλης Δελακάς και Αλέξανδρος Γούνας, που είχαν απουσιάσει από τα ματς των προκριματικών του Europa Cup στο Σπλιτ (ο πρώτος για λόγους ξεκούρασης και ο δεύτερος εξαιτίας τραυματισμού), ενώ στις κλήσεις περιλαμβάνονται οι δύο νεαροί παίκτες της Γλυφάδας που τους είχαν αντικαταστήσει, δηλαδή ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου και ο Δημήτρης Σκουμπάκης.

Αναλυτικά οι 16 «εκλεκτοί» του Βλάχου: Γιάννης Φουντούλης, Αλέξανδρος Γούνας, Γιώργος Δερβίσης, Κωνσταντίνος Γεννηδουνιάς, Στέλιος Αργυρόπουλος, Κώστας Μουρίκης, Δημήτρης Νικολαϊδης, Βαγγέλης Δελακάς (Ολυμπιακός), Μάνος Ζερδεβάς, Μάριος Καπότσης, Κυριάκος Ποντικέας (Βουλιαγμένη), Δημήτρης Σκουμπάκης, Αλέξανδρος Παπαναστασίου (Γλυφάδα), Κώστας Φλέγκας (Υδραϊκός), Άγγελος Βλαχόπουλος (Έγκερ), Χριστόδουλος Κολόμβος (Ένκα).