Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Παρασκευή τη Βαλένθια στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, στο πλαίσιο της 29ης και προτελευταίας αγωνιστικής της Euroleague, και θέλει τη νίκη, στην προσπάθεια που καταβάλλει για να κατακτήσει την τέταρτη θέση της βαθμολογίας, η οποία δίνει το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.

Ο «ισχυρός άνδρας» του «τριφυλλιού», Δημήτρης Γιαννακόπουλος, έδειξε γι’ ακόμη μια φορά τη στήριξή του στην ομάδα, καθώς βρέθηκε στη σημερινή προπόνηση στο ΟΑΚΑ και συνομίλησε με τον τεχνικό των «πράσινων», Τσάβι Πασκουάλ, και παίκτες, θέλοντας να τους ενισχύσει ενόψει του αγώνα της Παρασκευής.

Στο μεταξύ, ο Πασκουάλ υπογράμμισε τις δυσκολίες της αναμέτρησης με την ισπανική ομάδα, την οποία χαρακτήρισε εξαιρετική και για την οποία επισήμανε ότι δεν έχει πίεση, ενώ διαθέτει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. «Πρόκειται για μια ομάδα εξαιρετική, η οποία πέρασε σκαμπανεβάσματα» τόνισε χαρακτηριστικά ο Καταλανός για τη Βαλένθια και συνέχισε: «Δεν έχει πάρει τις νίκες που της άξιζε να πάρει. Δεν έχει πίεση, ενώ πλέον νιώθουν περισσότερο ομάδα ειδικότερα μετά τις επιτυχίες τους την προηγούμενη εβδομάδα και τις νίκες που πέτυχαν. Έχουν περισσότερη αυτοπεποίθηση και θα είναι πολύ δύσκολα για εμάς».

Στη συνέχεια ο Πασκουάλ ζήτησε τη βοήθεια των φιλάθλων του Παναθηναϊκού στο αυριανό παιχνίδι, ενώ εξέφρασε την επιθυμία να πάρει το «τριφύλλι» το πλεονέκτημα έδρας για τα πλέι οφ της Euroleague: «Χρειαζόμαστε τους φιλάθους μας, γιατί βρισκόμαστε σε κρίσιμο σημείο. Μπορεί η Βαλένθια να μην διαθέτει ισχυρό όνομα, όπως άλλοι σύλλογοι, αλλά έχει σπουδαίο ρόστερ. Χρειαζόμαστε ένα γεμάτο ΟΑΚΑ, γιατί θα είναι το τελευταίο παιχνίδι στο σπίτι μας πριν τα πλέι οφ. Θέλουμε να παλέψουμε μέχρι το τελευταίο ματς, για να πάρουμε το πλεονέκτημα έδρας. Θα είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς».

Τέλος, ο Ισπανός έπλεξε το εγκώμιο του Καλάθη, υπογραμμίζοντας: «Πρέπει να συνεχίσουμε χωρίς να σκεφτόμαστε ατομικά επιτεύγματα. Ο Νικ κάνει φανταστική δουλειά απ’ την πρώτη στιγμή της σεζόν. Είναι ένα σπάνιος δημιουργός και είμαι πολύ χαρούμενος για εκείνον, καθώς αξίζει το καλύτερο!»