Η βελτίωση των ποιοτικών χαρακτηριστικών της τουριστικής ζήτησης, αποτελεί το νέο «στοίχημα» για τη Marketing Greece, την εταιρεία προβολής του ελληνικού τουρισμού του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).
Το πρόγραμμα δράσεων και τους στόχους της Marketing Greece για την προώθηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος στις ξένες αγορές και στο εσωτερικό της χώρας, ενόψει της νέας σεζόν, παρουσίασε η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας, Ιωάννα Δρέττα.

«Το 2018 θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε με τις δράσεις μας την ενιαία εθνική στρατηγική τουριστικής προώθησης της χώρας, συμπληρωματικά και σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Δρέττα και πρόσθεσε: «Στο πλαίσιο των δράσεών μας, στοχεύουμε στην ανάδειξη των ποιοτικών χαρακτηριστικών του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, με απώτερο στόχο την προσέλκυση υψηλότερου εισοδηματικού επιπέδου επισκεπτών, καθώς και τη διάχυση του εισερχόμενου ταξιδιωτικού ρεύματος σε μεγαλύτερη περίοδο και περισσότερους προορισμούς».

Στην παρουσίαση του νέου προγράμματος της Marketing Greece παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ) Αλέξανδρος Βασιλικός και η αντιπρόεδρος του ΞΕΕ και μέλος του Δ.Σ της εταιρείας, Χριστίνα Τετράδη.

Βασικός στρατηγικός στόχος της Marketing Greece είναι η βελτίωση των ποιοτικών χαρακτηριστικών της τουριστικής ζήτησης. Όπως τόνισε η κυρία Δρέττα, στο πλαίσιο του προγραμματισμού των δράσεων προβολής και προώθησης της εταιρείας, θα επιδιώκεται η υποστήριξη των τουριστικών επιχειρήσεων και προορισμών για την αύξηση της μέσης δαπάνης των επισκεπτών, την άμβλυνση της εποχικότητας και την καλύτερη γεωγραφική κάλυψη του ταξιδιωτικού ρεύματος.

Εξειδικεύοντας τις προτεραιότητες της εταιρείας για το τρέχον έτος, επεσήμανε ότι θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα:
* Στην προώθηση τουριστικών προϊόντων της χώρας με υπάρχουσα ή και ανερχόμενη δυναμική, θέτοντας ως βασικό κριτήριο την εκτίμηση της τουριστικής κίνησης, σύμφωνα με τον προγραμματισμό θέσεων του 2018.

* Στην προβολή προορισμών, με βάση το επίπεδο των υποδομών και την προσβασιμότητα, καθώς και στην προώθηση τους μέσω ψηφιακών δράσεων στο Discovergreece.com και ενεργειών δημοσιότητας.

* Στην εμβάθυνση σε ποιοτικά στοιχεία των επισκεπτών, για ουσιαστικότερη στόχευση βασικών και αναδυόμενων αγορών.
* Στην ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού με ενέργειες προώθησης που θα απευθύνονται στον Έλληνα ταξιδιώτη.

Παράλληλα, η διευθύνουσα σύμβουλος της Marketing Greece αναφέρθηκε στην storytelling πλατφόρμα προώθησης ταξιδιωτικών εμπειριών για digital influencers, Blogrotters, η οποία το 2018 εστιάζει στον γαστρονομικό πλούτο της Ελλάδας. Με concept “BITE – SIZED GREECE”, το Blogtrotters προσκαλεί travel bloggers, instagrammers και vloggers να εξερευνήσουν και να ανακαλύψουν την ταυτότητα των ελληνικών προορισμών μέσα από τη γαστρονομία τους.

Επίσης, η κυρία Δρέττα παρουσίασε σειρά δράσεων που υλοποίησε η Marketing Greece το 2017. Ειδικότερα, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα δημοσιότητας που σχεδίασε και υλοποίησε το διεθνές δίκτυο δημοσίων σχέσεων της εταιρείας, από το οποίο προέκυψαν συνολικά 1.607 έντυπα και ηλεκτρονικά δημοσιεύματα σε διεθνή ΜΜΕ. Στόχος του προγράμματος δημοσιότητας ήταν:

* Να ενδυναμώσει την εικόνα της Αθήνας και να την καθιερώσει μεταξύ των κορυφαίων ευρωπαϊκών city break προορισμών, αναδεικνύοντας την ισχυρή πολιτιστική της διάσταση.
* Να εστιάσει στην προβολή και ανάδειξη λιγότερο γνωστών νησιωτικών και ηπειρωτικών προορισμών, παρουσιάζοντας την αυθεντική πλευρά της Ελλάδας.

* Να προσεγγίσει νέες αγορές, όπως την Πολωνία και την Ιταλία, που παρουσιάζουν σημαντική αύξηση εισερχόμενου τουρισμού και προοπτική για περαιτέρω ανάπτυξη.

Επιπλέον, η διευθύνουσα σύμβουλος της Marketing Greece έκανε ειδική αναφορά στην εξέλιξη του Discovergreece.com και του οικοσυστήματός του, που με όχημα την καμπάνια Wanderlust Greece, «δημιουργεί ένα καινοτόμο για τα ελληνικά δεδομένα εργαλείο που παράγει πρωτότυπο περιεχόμενο, προβάλλει ζωντανά τους ελληνικούς προορισμούς στους χρήστες και έχει επιτύχει μέχρι σήμερα σημαντικά νούμερα διείσδυσης και αλληλεπίδρασης με το κοινό των μέσων κοινωνικών δικτύωσης του».

Το Discovergreece.com και τα μέσα κοινωνικής του δικτύωσης, μεταξύ άλλων, πέτυχαν:
* Την κατά 90% αύξηση των οργανικών visits στο Discovergreeece.com για το διάστημα Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2018, έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2017.
* Την κατά 40% αύξηση των followers στο Instagram το τελευταίο 10μηνο.
* Την αύξηση του engagement rate από 3,5% σε 5% στο Facebook, ποσοστό ιδιαίτερα σημαντικό, αν ληφθεί υπόψη ότι ο μέσος όρος για τις σελίδες Facebook που έχουν αντίστοιχη δυναμική με του Discovergreece.com, ανέρχεται σε 3%.