Το πρόσωπο της βραδιάς την Παρασκευή στο Μαρτίν Καρπένα της Μάλαγα από πλευράς Ολυμπιακού θα ήταν κανονικά ο Γιώργος Πρίντεζης που είχε τιμήσει τη φανέλα της ισπανικής ομάδας πριν επιστρέψει στην ομάδα της καρδιάς του.

Ομως εκτός του ότι πιθανόν να μην ταξιδέψει (αφού δεν έχει ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού), τα φώτα θα πέσουν πάνω στον αρχηγό των Ερυθρολεύκων, τον Βασίλη Σπανούλη. Ο οποίος αναμένεται εκτός συνταρακτικού απροόπτου να γράψει ιστορία καθώς χρειάζεται μόλις 4 ασίστ για να περάσει στην κορυφή της σχετικής λίστας (έχει τώρα 1.252), στην οποία κάθεται αυτή τη στιγμή ο φίλος του Δημήτρης Διαμαντίδης (με 1.255) που αποχώρησε από το μπάσκετ το καλοκαίρι του 2016.

Οταν ρωτήθηκε πρόσφατα σε ένα βίντεο – αφιέρωμα ποια θεωρεί σημαντικότερη, δεν χρειάστηκε να σκεφτεί ούτε δευτερόλεπτο: «Αυτή που έδωσα στον Πρίντεζη και σκόραρε το νικητήριο καλάθι στον τελικό της Ευρωλίγκας του 2012 στην Πόλη κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, στην κορυφαία ανατροπή όλων των εποχών» (φωτογραφία).

Και όμως, η συγκεκριμένη ασίστ δεν είχε καταγραφεί στα στατιστικά της Ευρωλίγκας, ήταν μια ασίστ – φάντασμα! Κάτι που φαίνεται και από τα στατιστικά του εν λόγω αγώνα.

Με καθυστέρηση έξι χρόνων οι διοργανωτές την πρόσθεσαν και ο Σπανούλης είναι έτοιμος για έναν νέο άθλο.