Η φετινή πορεία του Ούρος Τσόσιτς στην ΑΕΚ έχει σημαδευτεί από αρκετά σκαμπανεβάσματα. Ο σέρβος αμυντικός ξεκίνησε πολύ δυναμικά την καριέρα του στην Ενωση, αποτελώντας άμεσα βασικό κομμάτι του συνόλου του Μανόλο Χιμένεθ. Ωστόσο, οι πολλοί τραυματισμοί που προέκυψαν τον άφησαν αρκετά πίσω. Με τον Τσόσιτς να χάνει αρκετά ματς, μέχρι να φτάσουμε στην επέμβαση για το σύνδρομο κοιλιακών – προσαγωγών την 1η Μαρτίου.

Οι προβλέψεις για την επιστροφή του στη δράση δεν ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικές, αφού αυτό που τονιζόταν από το ιατρικό τιμ της ΑΕΚ ήταν πως ο Τσόσιτς θα είναι ξανά διαθέσιμος για την καλοκαιρινή προετοιμασία, χάνοντας το υπόλοιπο της σεζόν.

Ωστόσο, ο 25χρονος αμυντικός δεν το έβαλε κάτω. Και αποφάσισε να καταρρίψει τις προβλέψεις, μπαίνοντας ήδη στο κανονικό πρόγραμμα, έστω και προσεκτικά. Ο Τσόσιτς ακολούθησε και χθες μέρος του προγράμματος και μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να προπονείται μαζί με το υπόλοιπο σύνολο. Μετρώντας έτσι από εκείνο το σημείο και μετά αντίστροφα για την επιστροφή του στη δράση, που όπως φαίνεται θα έρθει σε κάποιο από τα παιχνίδια που απομένουν. Πιθανότατα λίγο μετά την επιστροφή της ΑΕΚ στις αγωνιστικές υποχρεώσεις, έπειτα από τη διακοπή του Πάσχα.

Ετοιμος και ο Κονέ

Σε ό,τι έχει να κάνει με την προετοιμασία της Ενωσης για το κυριακάτικο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (19.30), ο Παναγιώτης Κονέ αναμένεται να είναι στη διάθεση του Μανόλο Χιμένεθ, αφήνοντας οριστικά πίσω τον τραυματισμό του. Με τον έμπειρο χαφ να διεκδικεί ακόμα και θέση στο βασικό σχήμα, παίζοντας στο πλευρό του Σιμόες παρότι το προβάδισμα για την ενδεκάδα εξακολουθεί να έχει ο Γαλανόπουλος.