Από εκείνες τις ποδοσφαιρικές ιστορίες που περνούν στα… ψιλά, αλλά που κάνουν ανθρώπους να καμαρώνουν. Στην προκειμένη περίπτωση: Εκείνους που επί της ουσίας φρόντισαν όλα αυτά τα χρόνια ώστε ο Ολυμπιακός να έχει εξασφαλίσει το μέλλον του σε μεγάλο βαθμό.

Εχοντας ανακαλύψει και εξελίξει μέσω της παραγωγικής διαδικασίας μια ακόμη φουρνιά από εκείνες που μοιάζουν «ευλογημένες». Γεμάτες οι μικρές εθνικές ομάδες από ποδοσφαιριστές των Ερυθρολεύκων και αποκορύφωμα το χθεσινό.

Η νίκη της Ελπίδων με 3-0 επί της Τσεχίας που έβαλε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα σε τροχιά πρόκρισης στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, το οποίο θα διεξαχθεί το επόμενο καλοκαίρι (2019) στην Ιταλία. Πόσοι ποδοσφαιριστές ήταν ανάμεσα στους 14 που χρησιμοποίησε ο Αντώνης Νικοπολίδης; Ακριβώς οι μισοί. Ολη η άμυνα (Σάλιακας, Πασαλίδης, Νικολάου, Τσιμίκας), συν τους Μανθάτη και Ανδρούτσο μέσο – επιθετικό, καθώς και τον Βέργο που πέρασε σαν αλλαγή. Σαν να λέμε κόκκινο βαθύ… γαλάζιο για τους νεαρούς.

Το 50% της ομάδας είναι παιδιά του Ολυμπιακού που είτε βρίσκονται αυτή την εποχή στην ομάδα (Ανδρούτσος, Νικολάου, Βέργος) είτε αγωνίζονται αλλού σαν δανεικοί. Την ίδια μέρα, τη χθεσινή, τρεις ακόμη μικρότεροι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού (Μαρτίνης, Γκοτζαμανίδης, Μούγιος), γεννημένοι το 2001, φόρεσαν το εθνόσημο στην ήττα της Ελλάδας από τη Νορβηγία (3-0) σε επίπεδο Παίδων. Σχεδόν μια εντεκάδα δηλαδή.

Είχε και άλλους διεθνείς ο Ολυμπιακός χθες σε δράση, και βέβαια σε επίπεδο Ανδρών. Για παράδειγμα, στη βασική εντεκάδα του Ιράν συμμετείχαν οι Χατζισαφί (σαν αμυντικός χαφ) και Ανσαριφάρντ (σαν δεύτερος επιθετικός) στην αναμέτρηση με την Αλγερία και χωρίς καν να αναφερθούμε στο παιχνίδι της Εθνικής μας με την Αίγυπτο. Τα νιάτα όμως είναι εκείνα που προηγούνται σε μια τέτοια συζήτηση. Εκείνοι που… έρχονται!

Στο Διαιτητικό Δικαστήριο

Δεδομένη η απόφαση του Ολυμπιακού να προσφύγει στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ για την επιστροφή των τριών βαθμών που του αφαιρέθηκαν από το ματς με την ΑΕΚ. Σε… άλλα δικαστικά νέα του ποδοσφαίρου της εξυγίανσης, σήμερα οι Πειραιώτες αναμένεται να πληροφορηθούν από το Διαιτητικό Δικαστήριο την (σε τρίτο βαθμό) απόφαση για τα γεγονότα του ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός, εκεί όπου πήραν τους βαθμούς της νίκης, αλλά ο ΠΑΟΚ δεν τιμωρήθηκε με το -3 που άκουσε σε πρώτο βαθμό.

n Οριστικοποιήθηκε και το πρόγραμμα της Σούπερ Λίγκας για την 26η και 27η αγωνιστική. Το Σάββατο (19.30) οι Πειραιώτες φιλοξενούνται από τον Λεβαδειακό, ενώ τη Δευτέρα 16/4 υποδέχονται την Κέρκυρα.