Τη διεξαγωγή έρευνας για το ενδεχόμενο ρατσιστικών συνθημάτων σε παίκτες της εθνικής Γαλλίας στη διάρκεια του νικηφόρου φιλικού αγώνα εναντίον της Ρωσίας (3-1) ζήτησε η υπουργός αθλητισμού της χώρας.

Από τα όσα έγιναν γνωστά, δύο παίκτες που άκουσαν τέτοιου είδους σχόλια ήταν ο μέσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Πολ Πογκμπά, και ο επιθετικός της Μπαρτσελόνα, Ουσμάν Ντεμπελέ. Η αναμέτρηση διεξήχθη στο στάδιο Κρεστόφσκι της Αγίας Πετρούπολης, το οποίο το ερχόμενο καλοκαίρι θα φιλοξενήσει αγώνες του παγκοσμίου κυπέλλου.

«Ο ρατσισμός δεν έχει καμία θέση στον αγωνιστικό χώρο» τόνισε η υπουργός αθλητισμού της Γαλλίας, Λόρα Φλεσέλ, και συνέχισε: «Πρέπει να δράσουμε από κοινού σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο για να βάλουμε τέλος σε αυτές τις απαράδεκτες ενέργειες».

Το περιστατικό έγινε πρώτα γνωστό από φωτογράφους του γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων (AFP), οι οποίοι ισχυρίστηκαν πως άκουσαν συνθήματα, ενώ οι παίκτες της Γαλλίας ετοιμάζονταν να εκτελέσουν κόρνερ. Αυτό ήταν το τελευταίο από ένα μεγάλο αριθμό περιστατικών που σχετίζονται με φυλετικές διακρίσεις στην Ρωσία.