Αισιόδοξος ότι η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει τις εκλογές με μεγάλη διαφορά, εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνάντηση που είχε με φοιτητές του αμερικανικού πανεπιστημίου Στάνφορντ.

«Πρέπει να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα των πολιτών, που σήμερα συνδέονται κυρίως με την εύρεση εργασίας. Μια γενιά ταλαντούχων νέων φεύγει από τη χώρα, αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο. Θα επιστρέψουν μόνο εάν τους προσφέρουμε πραγματικές ευκαιρίες δουλειάς. Για αυτό, η πολιτική μας ατζέντα επικεντρώνεται στην προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Θέλουμε να μειώσουμε το φορολογικό βάρος στους εργαζόμενους. Να μειώσουμε τους συντελεστές φορολόγησης, αλλά και τις εισφορές. Η κυβέρνηση έχει υπερφορολογήσει την παραγωγική οικονομία για να δημιουργήσει ένα πλεόνασμα, που επιστρέφει μέσω επιδομάτων κυρίως σε αυτούς που θεωρεί εκλογική της πελατεία».

«Θέλουμε αναθεώρηση του Συντάγματος για να εξασφαλίσουμε ότι αυτό είναι ευθυγραμμισμένο με τις προτεραιότητες της χώρας. Μετά τις επόμενες εκλογές, οι επενδυτές θα αξιολογήσουν εάν η Ελλάδα διαθέτει μια ισχυρή κυβέρνηση, αποφασισμένη να φέρει ουσιαστικά αποτελέσματα. Προτεραιότητά μας είναι ένα σταθερό φορολογικό σύστημα για διάστημα τουλάχιστον πέντε ετών. Θα αντιμετωπίσουμε γραφειοκρατικά εμπόδια που κάνουν τη ζωή των επενδυτών πολύ δύσκολη. Την ίδια στιγμή, θα ξεμπλοκάρουμε ορισμένες από τις πολύ μεγάλες επενδύσεις, που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα», προσέθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ

Είπε επίσης ότι στους πρώτους 6 με 12 μήνες πρέπει να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για να φέρουμε επενδύσεις στην Ελλάδα, κάτι που θα δώσει χρόνο για να αντιμετωπιστούν βαθύτερες και πιο περίπλοκες θεσμικές μεταρρυθμίσεις. «Η επιτυχία μας εξαρτάται από το εάν θα έχουμε θετικά αποτελέσματα για την πλειοψηφία των Ελλήνων», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα ότι στόχος του είναι να γίνει πάλι ελκυστική η πολιτική στην Ελλάδα.