Πρωτοπαλίκαρα της Χρυσής Αυγής με παρελθόν σε επιθέσεις είναι τα δύο άτομα που ταυτοποιήθηκαν ως δράστες της αιματηρής εισβολής στον κοινωνικό χώρο Φαβέλα στον Πειραιά. Εις βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία από την Κρατική Ασφάλεια, η οποία παραδόθηκε στον εισαγγελέα προκειμένου να ασκηθούν ποινικές διώξεις. Οι έρευνες της Κρατικής Ασφάλειας συνεχίζονται για την αναγνώριση και των άλλων δραστών που μετείχαν στο «τάγμα» της επίθεσης.

Η επίθεση στο αυτοδιαχειριζόμενο στέκι έγινε στις 25 Φεβρουαρίου και είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν σοβαρά πέντε άτομα, ανάμεσά τους και μια από τις δικηγόρους του Παύλου Φύσσα, η Ελευθερία Τομπάζογλου. Από τους πρώτους που αναγνωρίστηκαν από τα θύματα είναι ένας 26χρονος ο οποίος φέρεται ως μέλος της Τοπικής Οργάνωσης Πειραιά. Στην επιδρομή φορούσε μεν κράνος, αλλά είχε αφήσει ανοιχτό το κάλυμμα και φάνηκαν τα χαρακτηριστικά του. Ηταν άλλωστε γνωστός στην περιοχή καθώς πρόσφατα μετείχε ως ομιλητής σε εκδήλωση του κόμματος, ενώ είχε προσαχθεί και το 2013, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης.

Ενα αποτύπωμα οδήγησε στην ταυτοποίηση του δεύτερου δράστη. Πρόκειται για έναν 31χρονο ο οποίος τον Νοέμβριο του 2017 είχε προσαχθεί ως ύποπτος για συμμετοχή στην επίθεση, έξω από το Εφετείο, εναντίον της δικηγόρου πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Ευγενίας Κουνιάκη.