Απόδοση δικαιοσύνης και παραδειγματική τιμωρία των δραστών ζήτησε από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας η μητέρα του αδικοχαμένου Μάριου Παπαγεωργίου, ο οποίος εξαφανίστηκε τον Αύγουστο του 2012 και δεν έχει εντοπιστεί μέχρι σήμερα!

Η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση εξαφάνισης του 26χρονου Μάριου Παπαγεωργίου διεξάγεται σε δεύτερο βαθμό με απόντες όλους τους κατηγορούμενους της υπόθεσης και κυρίως τον βασικό «πρωταγωνιστή» της, τον 73χρονο φερόμενο ως «εγκέφαλο» της απαγωγής του θύματος, ο οποίος σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε ισόβια.

Σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας, ο νεαρός Μάριος Παπαγεωργίου εξαφανίστηκε στις 9 Αυγούστου 2012. Την επόμενη ημέρα η μητέρα του δέχτηκε τηλεφώνημα από τους απαγωγείς του, οι οποίοι της ζητούσαν λύτρα 620.000 ευρώ για να τον αφήσουν ελεύθερο.

«Έβαλα τα φίδια και σκότωσαν το παιδί μου, εγώ είμαι υπεύθυνη για ότι έγινε», είπε στην κατάθεσή της η μητέρα του Μάριου, ζητώντας παράλληλα από το δικαστήριο και τον εισαγγελέα της έδρας να την βοηθήσουν να βρει «τα κόκαλα» του παιδιού της και «που τα έχουνε πετάξει».

Ξεκινώντας την κατάθεσή της, η κυρία Θεοδωράκη ανέφερε πως είχε γνωρίσει τον 73χρονό βασικό κατηγορούμενο της υπόθεσης και την σύζυγό του, περίπου 17 χρόνια πριν. Όπως τόνισε, ο κατηγορούμενος της παρουσιάζονταν ως άτομο με υψηλές γνωριμίες και της έλεγε ότι εργάζονταν στην CIA και την ΕΥΠ.

Σύμφωνα με τη μάρτυρα, ο κατηγορούμενος είχε προμελετήσει την γνωριμία του με γιο της και η οικογένεια του κατηγορουμένου, γνώριζε τα πάντα για την περιουσία της. «Ήξεραν για τα περιουσιακά μου στοιχεία. Είχα την αφέλεια και τα έλεγα μόνη μου. Από εμένα είχαν μάθει τα περισσότερα. Λυπάμαι και μέμφομαι τον εαυτό μου για αυτό. Τους είχα πει και για τις καταθέσεις μου. Γνώριζαν ότι είχα 450 χιλ. ευρώ στην τράπεζα αλλά όχι ότι τα είχα δεσμεύσει για αγορά οικοπέδου. Είχα βάλει δυο φίδια μέσα στο σπίτι μου» είπε η κυρία Θεοδωράκη ξεσπώντας σε λυγμούς.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 27 Απριλίου καθώς η χαροκαμένη μάνα δεν άντεξε να συνεχίσει την κατάθεσή της.