Οι εισαγγελικές αρχές του Μίσιγκαν άσκησαν την Τρίτη δίωξη στον πρώην πρύτανη πανεπιστημίου της Πολιτείας, ο οποίος είχε υπό την επίβλεψή του τον αθλίατρό Λάρι Νάσαρ, τον άνθρωπο που βρέθηκε στο επίκεντρο του σκανδάλου σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης αθλητριών της εθνικής ομάδας ενόργανης γυμναστικής των ΗΠΑ.

Στα έγγραφα που υποβλήθηκαν στο περιφερειακό δικαστήριο του Ιστ Λάνσινγκ οι εισαγγελείς αναφέρουν ότι μια φοιτήτρια στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν κατηγόρησε τον Ουίλιαμ Στράμπελ, τον 70χρονο πρώην πρύτανη του Κολεγίου Οστεοπαθητικής Ιατρικής ότι την εξανάγκασε να έχει σεξουαλική επαφή μαζί του.

Ο Στράμπελ επέβλεπε τον αθλίατρο Λάρι Νάσαρ, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη τουλάχιστον 40 ετών για τη σεξουαλική κακοποίηση δεκάδων νεαρών κοριτσιών.

Το σκάνδαλο Νάσαρ δεν περιορίστηκε μόνο στο Μίσιγκαν αφού ήδη διεξάγονται έρευνες για το γιατί η Ολυμπιακή Επιτροπή των ΗΠΑ, η ομοσπονδία της Ενόργανης Γυμναστικής αλλά και το πανεπιστήμιο δεν φρόντισαν να ερευνήσουν τις καταγγελίες που είχαν γίνει εδώ και χρόνια.