Συνεχίζουν την προπαγάνδα τα τουρκικά ΜΜΕ και μετά τις δήθεν αποκαλύψεις περί ύπαρξης σχεδιαγραμμάτων στα κινητά των Ελλήνων στρατιωτικών, τώρα διοχετεύουν πληροφορίες για το ενδεχόμενο να τους επιβληθεί ποινή φυλάκισης πέντε ετών.

Δικαστική πηγή, σύμφωνα με την οποία οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί που κρατούνται στην Αδριανούπολη κατηγορούνται για αδικήματα που επισείουν ποινή φυλάκισης πέντε ετών, υποστηρίζει πως επικαλείται το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, Anadolu.

Το τουρκικό πρακτορείο φιλοξενεί τις πληροφορίες δικαστικής πηγής σε δημοσίευμα σχετικό την νέα απόρριψη του αιτήματος αποφυλάκισης των δύο στρατιωτικών.

Όπως αναφέρει συγκεκριμένα, το δικαστήριο έκρινε τη συνέχιση της κράτησής τους, καθώς δεν έχουν μόνιμη άδεια παραμονής στην Τουρκία και θα μπορούσαν να τραπούν σε φυγή μετά την απελευθέρωσή τους.

Άξιο αναφοράς είναι ότι στο τέλος του δημοσιεύματος το Anadolou αναφέρει πως οι δύο Έλληνες κρατούνται μετά από «ακούσια» παραβίαση των συνόρων στη βορειοδυτική Τουρκία, χρησιμοποιώντας σε εισαγωγικά τη λέξη ακούσια.