Είναι ένας αγώνας που περίμεναν όλοι οι φίλοι του ποδοσφαίρου. Μια αναμέτρηση Γερμανίας – Βραζιλίας, η πρώτη μετά τον ημιτελικό του Μουντιάλ του 2014, το αποτέλεσμα του οποίου σόκαρε τη χώρα της σάμπας. Οι Βραζιλιάνοι μάλλον δεν έχουν ξεχάσει εκείνο το ταπεινωτικό 7-1 και απόψε αντιμετωπίζουν σε φιλικό παιχνίδι στο Βερολίνο μια διαφορετική, βέβαια, Γερμανία.

Ο Γιοακίμ Λεβ έχει αρκετά προβλήματα τραυματισμών (Οζίλ, Τόμας Μίλερ, Νόιερ, Τσαν και αμφίβολος ο Κεντίρα), ενώ θα έχει αρκετές αλλαγές καθώς αυτή είναι μια περίοδος δοκιμών για όλες τις ομάδες που θα αγωνιστούν στο Μουντιάλ.

«Αυτό το φιλικό δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο για εμάς όσο για τη Βραζιλία. Μπορεί να έχουν στο μυαλό τους μια ρεβάνς, αλλά αυτό είναι αδύνατο να συμβεί καθώς δεν μπορείς να φέρεις πίσω εκείνο τον ημιτελικό. Η Βραζιλία πάντως είναι ιδιαίτερα βελτιωμένη τα τελευταία δύο-τρία χρόνια» σχολίασε ο Λεβ.

Από τους παίκτες της Βραζιλίας που αγωνίστηκαν σε εκείνον τον εφιαλτικό ημιτελικό στη διάθεση του Τίτε είναι οι Ντάνι Αλβες, Μαρτσέλο, Φερναντίνιο, Γουίλιαν και Παουλίνιο. «Το 7-1 είναι μια πραγματικότητα και πρέπει να το συνηθίσουμε» είπε ο Τίτε. «Τώρα είμαστε σε ένα διαφορετικό στάδιο και αυτό που θέλω από την ομάδα είναι να αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο». Προς το παρόν, ο Τίτε έχει μάθει δουλεύει την ομάδα χωρίς τον Νεϊμάρ. Στη θέση του έχει χρησιμοποιήσει τον Ντάγκλας Κόστα που έχει εξαιρετική σεζόν με τη φανέλα της Γιουβέντους: «Κόντρα στη Ρωσία η ομάδα έπαιξε όπως ακριβώς είχαμε σχεδιάσει. Είχαμε υπομονή, προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε φάσεις και τελικά πετύχαμε τα γκολ. Η παρουσία μου στη Γιουβέντους με έχει βοηθήσει αρκετά σε ό,τι αφορά και τα στοιχεία που χρειάζεται η Εθνική» σχολίασε.