Old school, που λένε: το παλιό, καλό, κλασικό και αξεπέραστο… σεντερφορίσιο μπάσκετ, το οποίο ο Δημήτρης Μαυροειδής εξακολουθεί να διακονεί, σε πείσμα της σύγχρονης λογικής που αντί για τους δεινόσαυρους της ρακέτας προκρίνει τους ψηλούς με τα αθλητικά προσόντα! Ο σέντερ της ΑΕΚ είναι ένας παίκτης παλαιάς κοπής αλλά «τόσα χρόνια στο κουρμπέτι ξέρω να κάνω τη δουλειά μου, να είμαι χρήσιμος για την ομάδα μου, να χρησιμοποιώ σωστά το κορμί και το μυαλό μου, να καμουφλάρω τις αδυναμίες μου και να μην εκτίθεμαι» βάζει την ετικέτα στον εαυτό του.

Όλα αυτά ο 33άχρονος φοιτητής της Ιατρικής Σχολής τα έπραξε δεόντως στο σαββατιάτικο θρίλερ στο οποίο η ΑΕΚ (που κυνηγούσε το +9 απέναντι στο Λαύριο, αλλά είδε τη διαφορά να μειώνεται από τους 24 πόντους στους πέντε) επικράτησε με 96-86. «Πρόκειται για την μέθοδο… Μαυροειδή. Μπορεί να μην διαθέτω τα αθλητικά προσόντα, αλλά έχω τα σωματικά και τεχνικά εφόδια για να ανταποκρίνομαι στο ρόλο μου». Κόντρα στο Λαύριο ο «ποιητής του low post» (όπως τον έχει αποκαλέσει ο Γιώργος Λιμνιάτης) παρήγαγε 16 πόντους με 6/9 σουτ και 4/4 βολές, έξι ριμπάουντ και έξι κερδισμένα φάουλ σε μόλις 14 λεπτά συμμετοχής και υπήρξε ο πυλώνας στον οποίο θεμελίωσε η ΑΕΚ το προβάδισμα της. «Εμείς οι δεινόσαυροι θα είμαστε πάντοτε χρήσιμοι» σχολιάζει και δεν έχει άδικο, καθότι οι λεγάμενοι είχαν την τιμητική τους το τελευταίο τριήμερο: την Πέμπτη (Μακάμπι – Παναθηναϊκός) έκανε την αρχή ο Ιαν Βουγιούκας, την Παρασκευή (Ολυμπιακός – Εφές) πήρε τη σκυτάλη ο Νίκολα Μιλουτίνοφ και η τριλογία ολοκληρώθηκε το Σάββατο με τον Μαυροειδή. Η ΑΕΚ που μεθαύριο υποδέχεται τη Στρασμπούρ στον πρώτο προημιτελικό του Basketball Champions League εξακολουθεί να έχει διακυμάνσεις στην απόδοσή της. «Εκτός από ασταθείς, είμαστε και… μαζοχιστές, αφού κάνουμε τα εύκολα δύσκολα» αυτοσαρκάζεται ο Μαυροειδής. «Αυτό ίσως εξηγείται από το γεγονός ότι έγιναν αρκετές αλλαγές και η ομάδα είναι ένα μείγμα παικτών που έχουν άλλες συνήθειες σε σχέση με τις ιδέες και το δόγμα του προπονητή».

Οι φιλοξενούμενοι μπορούσαν να διαφυλάξουν τη διαφορά από τη νίκη τους στον πρώτο γύρο (80-72), αλλά με το σκορ στο 94-86 ο Μακένζι Μουρ βιάστηκε να εκτελέσει, αντί να κρατήσει την μπάλα και να αναγκάσει τους γηπεδούχους να τον σταματήσουν με φάουλ. «Κάτι παθαίνω σε αυτό το γήπεδο» παραδέχθηκε ο Αμερικανός γκαρντ. «Στο θρίλερ με τον Παναθηναϊκό αστόχησα σε ένα κρίσιμο σουτ και ηττηθήκαμε στη δεύτερη παράταση, ενώ σήμερα μπερδεύτηκα και πήγα να επιτεθώ, ενώ έπρεπε να κρατήσω την μπάλα».