Εκείνο το απόγευμα της 9η Φεβρουαρίου του 2003, στο κατάμεστο Ιωνικό κολυμβητήριο της Χίου, όλα ήταν έτοιμα για τη διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου μεταξύ του Ολυμπιακού και των Χανίων. Ενα 15χρονο παλικάρι από τη Χίο είχε τον ρόλο του ball boy βάζοντας την μπάλα στη ειδική φουσκωτή κατασκευή στη σέντρα και στη συνέχεια τραβούσε το σχοινάκι και ελευθέρωνε την μπάλα που διεκδικούσαν οι παίκτες.

Δεκαπέντε χρόνια μετά ο νεαρός στην πιο ώριμη (όπως παραδέχτηκε και ο προπονητής του Θοδωρής Βλάχος) αθλητική του ηλικία επέστρεψε στη γενέτειρά του, αλλά αυτή τη φορά την μπάλα την έβαζε στα δίχτυα των αντιπάλων!

Ο Γιάννης Φουντούλης αυτήν τη φορά επέστρεψε στην αγαπημένη του Χίο ως ένας εκ των κορυφαίων παικτών του Ολυμπιακού και της εθνικής ομάδας και οδήγησε (με 5 γκολ στον τελικό) τους Ερυθρόλευκους στην κατάκτηση του 19ου Κυπέλλου της ιστορίας τους με το άνετο 14-8 στον τελικό επί της νεανικής και αξιόμαχης ομάδας της Γλυφάδας (η οποία είχε αποκλείσει τον Πανιώνιο με 11-5). Αν και ουσιαστικά το Κύπελλο το σφράγισαν με τη νίκη στον ημιτελικό (9-4) κόντρα στην περσινή κυπελλούχο Βουλιαγμένη.

«Εγινε πραγματικότητα»

«Είναι τρομερό το συναίσθημα, δεν περιγράφεται το να επιστρέφω στην αγαπημένη μου Χίο και να στέφομαι εδώ με τον Ολυμπιακό κυπελλούχος και να έχω τέτοια ανταπόκριση από τον κόσμο. Ειλικρινά δεν μπορούσα να φανταστώ τότε την πορεία που θα ακολουθούσε η καριέρα μου και είναι απλά ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα» λέει ο ηγέτης των Πειραιωτών που οι μνήμες του από τα αρώματα και τη γεύση της μαστίχας, των μανταρινιών και όλων των άλλων παραδοσιακών προϊόντων της Χίου παραμένουν αναλλοίωτες στο μυαλό του. «Ναι, και τα αξέχαστα παιδικά χρόνια στο εξοχικό μας, στον ονειρεμένο Εμπορειό και την απίστευτη παραλία τα Μαύρα Βόλια» θυμάται και προσθέτει στα «ΝΕΑ» ο πρωταγωνιστής του τελικού για την πιο αγαπημένη του πλευρά της Χίου.

«Επιτέλους ωρίμασε τα τελευταία χρόνια και βλέπετε τι μπορεί να κάνει. Και μάλιστα με το που ήρθε στον Ολυμπιακό η ομάδα είχε αρχίσει ήδη και σάρωνε τους τίτλους. Τι να πει κανείς και για μας που περιμέναμε τέσσερα χρόνια;» είπε γελώντας ο τεχνικός των Πειραιωτών Θοδωρής Βλάχος που είχε πάει το 1988 ως παίκτης στον Ολυμπιακό και το 1992 οι Ερυθρόλευκοι πήραν το πρώτο Κύπελλο της ιστορίας τους! Από τότε μετράνε 19 σε 22 τελικούς!

Γοργόνες στον αφρό

Η εθνική γυναικών του πόλο (η μοναδική στην πατρίδα μας που έχει στεφθεί παγκόσμια πρωταθλήτρια και έχει πάρει και ολυμπιακό μετάλλιο) έκανε και πάλι το θαύμα της στην Ισπανία, κατακτώντας το νεοσύστατο Europa Cup της Len. Επικρατώντας της μεγάλης Ρωσίας στον τελικό (9-8) και ενώ είχαν επικρατήσει στον ημιτελικό μιας ακόμα υπερδύναμης (8-6), της Ολλανδίας. «Επιτέλους ήρθε μετάλλιο μετά το 2012 και μάλιστα χρυσό. Είναι μεγάλη επιτυχία, και για ψυχολογικούς λόγους από μια ομάδα που έχει χάσει δύο φορές στα πέναλτι σε αυτήν την πενταετία μια πρόκριση σε Ολυμπιακούς, το να μπει στη ζώνη των μεταλλίων στο Παγκόσμιο» τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Μορφέσης.