Ως γνωστόν τα «τρελά νερά» του Ευρίπου αλλάζουν κατεύθυνση κάθε έξι ώρες και σε αυτήν ακριβώς την παλίρροια έπεσαν χθες η Κύμη και ο Πανιώνιος, χώρια τα… μπουνίδια του Τσούπκοβιτς με τον Μανωλόπουλο! Από εκεί, λοιπόν, που οι Νεοσμυρνιώτες προηγούνταν με έντεκα πόντους και έδειχναν ικανοί να πετύχουν την πρώτη εκτός έδρας νίκη τους μετά από 39 μήνες και 17 απανωτές ήττες, οι Κουμιώτες καθοδηγούμενοι από τον Θαντ ΜακΦάντεν (26π.) και τον Κάμερον Τζόουνς (22π.) ανέκαμψαν και επικράτησαν με 95-83. Η μεν Κύμη από το 0-6 βρίσκεται πλέον στο 9-11 και αλληθωρίζει προς τα πλέι οφ, ο δε Πανιώνιος ο οποίος εκκίνησε με 0-8 υποχώρησε στο 5-15 και περιμένει να βάλει το χέρι της η (πολιούχος Νέας Σμύρνης) Αγία Φωτεινή!

Η χθεσινή γιορτή του Ευαγγελισμού δεν εκόμισε τη χαρμόσυνη είδηση που λαχταρούσαν οι Βαγγέληδες των Κυανερύθρων (Ζιάγκος, Σακελλαρίου) οι οποίοι βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού. Οι Τρικαλινοί (3-17) σέρνουν τον χορό του Ζαλόγγου, ενώ ο Πανιώνιος προσπαθεί να σπρώξει προς τα εκεί τον Κόροιβο (6-13).

Ο Αρης και ο Φάρος Λάρισας ισοβαθμούν με 7-13, ενώ οι Ηλείοι (6-13) υποδέχονται σήμερα τον Ολυμπιακό και στη συνέχεια έχουν να παίξουν εντός με τον Φάρο, τον Παναθηναϊκό και τα Τρίκαλα και εκτός με τον ΠΑΟΚ, τον Προμηθέα και την Κύμη.

Ο Πανιώνιος υπολείπεται κατά μία νίκη, αλλά ποντάρει στο +10 σε περίπτωση ισοβαθμίας, θα αντιμετωπίσει στη Νέα Σμύρνη το Λαύριο, τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ και μακριά από το σπίτι του τα Τρίκαλα, τον Αρη και το Ρέθυμνο.