Η επικοινωνιακή καταιγίδα με στόχο τον Βαγγέλη Μαρινάκη, που είχε ξεκινήσει από το στάδιο της έρευνας που διεξήγαγε η εισαγγελέας Πρωτοδικών Πειραιά Ειρήνη Τζίβα, κορυφώθηκε το Σαββατοκύριακο που πέρασε.

Ο δικηγόρος του Βασίλης Δημακόπουλος κάνει λόγο για αβάσιμη ποινική δίωξη, αποτέλεσμα που σε καμία περίπτωση δεν συμπορεύεται με το αποδεικτικό υλικό της δικογραφίας, για την οποία μόλις ολοκληρώθηκε η προκαταρκτική εξέταση και δεν έχει ακόμα αρχίσει η επί της ουσίας διερεύνησή της από την αρμόδια ανακρίτρια.

«Πρόκειται για μία ακόμα αβάσιμη ποινική δίωξη κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη, η οποία δεν δικαιολογείται ούτε στο ελάχιστο από το αποδεικτικό υλικό που έχει συγκεντρωθεί και μας τέθηκε υπόψη. Την αβασιμότητά της σε σχέση με τη δίωξη που ασκήθηκε επιβεβαιώνει με τρόπο σαφή και απόλυτο ήδη δεδομένη κρίση του δικαστικού συμβουλίου. Είναι απογοητευτικό ότι με τέτοιες ενέργειες τίθεται υπό αμφισβήτηση η ευθυδικία και η ευθυκρισία οργάνων της δικαστικής εξουσίας» επισημαίνει σε σχετική δήλωσή του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εισαγγελέας Πρωτοδικών του Πειραιά Ειρήνη Τζίβα ολοκλήρωσε τη διενέργεια της σχετικής προκαταρκτικής εξέτασης μετά την πάροδο πολλών μηνών και αφού μελέτησε τα στοιχεία της δικογραφίας και τις εξηγήσεις που δόθηκαν στα πλαίσιο της έρευνάς της κατέληξε στη σύνταξη του πορίσματός της.

Το σχετικό πόρισμα διαβιβάστηκε, όπως προβλέπει ο νόμος, στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, η οποία λόγω του κατά νόμον ιδιαίτερου ενδιαφέροντος της υπόθεσης έκρινε ότι η διενέργεια της περαιτέρω έρευνας πρέπει να ανατεθεί σε ειδικό ανακριτή της Διαφθοράς.

Ετσι, η σκυτάλη των ερευνών περνά πλέον στη δικαστική λειτουργό, η οποία θα διενεργήσει από μηδενική βάση την κύρια ανάκριση για την υπόθεση αυτή συγκεντρώνοντας όλα τα αναγκαία έγγραφα, πριν προχωρήσει στις επόμενες ενέργειές της.