Η εβδομάδα που άρχισε σήμερα είναι η πιο κρίσιμη στην ιστορία του Παναθηναϊκού ο οποίος μέχρι το Σάββατο θα πρέπει να έχει παρουσιάσει στην Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ έναν άρτιο φάκελο προκειμένου να πάρει άδεια συμμετοχής στο επόμενο πρωτάθλημα.

Σε διαφορετική περίπτωση θα σημάνει αυτόματα ο υποβιβασμός, αν και επί της ουσίας κάτι τέτοιο είναι σχεδόν αδύνατο να συμβεί. Πρώτα απ’ όλα, στο σημερινό ΔΣ της Σούπερ Λίγκας αναμένεται τα 3/4 των ομάδων να υπερψηφίσουν την πρόταση για αλλαγή του κανονισμού περί της ποινής που έχει μια ομάδα εάν δεν πάρει αδειοδότηση.

Οι περισσότεροι (μεταξύ των οποίων και η ΑΕΚ) ζητούν –με δεδομένο την αβεβαιότητα που επικρατεί στην κατηγορία λόγω και της εξέλιξης στα τηλεοπτικά –να αλλάξει άρδην η βαριά ποινή.

Φυσικά, δεν είναι δυνατόν ολόκληρος Παναθηναϊκός, μια ομάδα που αποτελεί τεράστιο μέγεθος, να βασίζεται σε αλλαγές κανονισμών και στη φιλευσπλαχνία των πρώην παικτών της.

Για τον αποκλεισμό για έναν χρόνο από τις διοργανώσεις της UEFA (με τριετή ορίζοντα εφαρμογής της τιμωρίας), οι Πράσινοι δεν πάλεψαν καν και οι φίλοι τους ελπίζουν να μη γίνουν τα ίδια και τώρα, καθώς ο Γιάννης Αλαφούζος μέχρι στιγμής δεν έχει δείξει την πρόθεση να αναλάβει όλα τα χρέη. Τουλάχιστον τα τμήματα υποδομής του συλλόγου ανθούν: η ομάδα κάτω των 15 ετών του Παναθηναϊκού επικράτησε με 4-0 του Πλατανιά Χανίων και για πρώτη φορά αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Νοτίου Ομίλου μία αγωνιστική πριν από το φινάλε.

Ετσι, κόντρα στον πρωταθλητή του Βορείου Ομίλου, τον ΠΑΟΚ, σε ουδέτερο γήπεδο η ομάδα του Θωμά Μαυρουδή θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα Κ-15.