Ακριβώς 15 ημέρες. Τόσες χωρίζουν τον Ολυμπιακό πλέον από την ενεργό δράση. Από το μεσημέρι στα Περιβόλια των Χανίων και εκείνη τη νίκη επί του Πλατανιά που μοιάζει πλέον με κουκίδα στον χάρτη. Μεγάλο το διάστημα της αγωνιστικής αποχής, και το χειρότερο; Στο διάστημα που μεσολάβησε επί της ουσίας οι Ερυθρόλευκοι δεν κάλυψαν καμία από τις βασικές απορίες τους. Ούτε για το πότε θα αγωνιστούν εκ νέου στο πρωτάθλημα, ούτε από ποια αγωνιστική θα ξεκινήσει η Σούπερ Λίγκα όταν τέλος πάντων λυθεί το μυστήριο. Ούτε –έστω –τι ισχύει με τα «δικαστικά» τα οποία έχουν αφήσει ακόμη τόσες ανοιχτές εκκρεμότητες που ο βαθμολογικός πίνακας στην κορυφή του απαιτεί… πρόβλεψη και όχι ανάγνωση. Λογικά η εβδομάδα που ξεκίνησε είναι αυτή που θα επαναφέρει την κανονικότητα. Ετσι όπως είναι η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο όμως, και ειδικά μετά τον τρόπο παρέμβασης του υφυπουργού Βασιλειάδη, δεν είναι και να βάζεις το χέρι στη φωτιά. Η «εξυγίανση» στα καλύτερά της, με τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης όχι μόνο να στέλνει τελεσίγραφα στις ΠΑΕ δίχως καν να έχει συνομιλήσει μαζί τους, αλλά και να προκαλεί με τις δηλώσεις του. «Τα κίνητρα του Ολυμπιακού είναι περισσότερο πολιτικά και λιγότερο αθλητικά. Φαίνεται πως επιθυμεί να διατηρηθεί το πρόβλημα» δήλωσε στο Skysports, θέλοντας να δικαιολογηθεί για την αδικαιολόγητη επιλογή του να προτείνει μια δέσμη «μέτρων» ως προϋπόθεση επανέναρξης του πρωταθλήματος δίχως να μιλήσει με τις ομάδες. «Ο ήδη αποτυχημένος υφυπουργός Αθλητισμού Βασιλειάδης, ασορτί με την πολιτική της εγκληματικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, επιτέθηκε και πάλι στον Ολυμπιακό σε μια από τις αμέτρητες συνεντεύξεις του των τελευταίων ημερών. Δήλωσε ότι «ο Ολυμπιακός θέλει να διατηρηθεί το πρόβλημα». Να διαβάσετε καλύτερα την επιστολή του Ολυμπιακού κύριε Βασιλειάδη ή να σας τη διαβάσει καλύτερα ο παρανόμως εγκατεστημένος στη Σούπερ Λίγκα Γκαγκάτσης ο μυστικοσύμβουλός σας!» του απάντησε ο Κώστας Καραπαπάς υπενθυμίζοντας πως στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας οι Ερυθρόλευκοι με επιστολή τους είχαν εκφράσει την απορία τους για τον τρόπο… δράσης του Βασιλειάδη, ο οποίος κουβέντιασε τα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου με τους Στράτο και Γκαγκάτση, δύο έμμισθους υπαλλήλους της Σούπερ Λίγκας!

Τέλος πάντων. Το μεσημέρι υπάρχει έκτακτο ΔΣ της Λίγκας, άρα κατά κάποιο τρόπο από αυτό θα μάθουμε τι μέλλει γενέσθαι. Εκεί θα συζητηθούν οι προτάσεις του υφυπουργού για την επανέναρξη και βέβαια εκεί θα προκύψει το νέο πρόγραμμα της Λίγκας ώς το τέλος της σεζόν. Η Σούπερ Λίγκα έχει σταματήσει στην 25η αγωνιστική (εκκρεμεί το ΠΑΣ Γιάννινα – Απόλλωνας).

Το σενάριο

Λογικά ο Ολυμπιακός θα πρέπει να παίξει τη Μεγάλη Δευτέρα με την Κέρκυρα στο Καραϊσκάκη για την 27η. Πρακτικά; Είπαμε, έτσι όπως είναι τα πράγματα δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για οτιδήποτε. Εχει φροντίσει για αυτό η απόφαση του Βασιλειάδη να διακόψει το πρωτάθλημα λίγο πριν το φινάλε του, θεωρώντας όλες τις ομάδες μαζί υπεύθυνες για την εισβολή του οπλοφόρου Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας (11η Μαρτίου) και την διακοπή του ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Για την Τετάρτη είναι προγραμματισμένη η απόφαση (σε τρίτο βαθμό) για την τύχη του ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, ενώ μέχρι τότε θα έχει γίνει γνωστό αν θα επιστραφούν στους Ερυθρόλευκους οι τρεις βαθμοί που τους έχουν αφαιρεθεί για όσα συνέβησαν μετά το δικό τους ματς με την ΑΕΚ στο Φάληρο (4/2). O Οσκαρ Γκαρσία περιμένει σήμερα τους ποδοσφαιριστές του στον Ρέντη έπειτα από διήμερο ρεπό. Για την ακρίβεια, περιμένει όσους δεν έχουν… εθνικές υποχρεώσεις καθώς είναι μια πραγματικότητα ότι τουλάχιστον μέχρι και την Τετάρτη οι απόντες… θα κοντράρουν τους παρόντες.