Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση της Novartis με αναφορές ακόμη και στην Αλλ Κάιντα ή βομβιστικές επιθέσεις και αλβανούς μαφιόζους, περιλαμβάνει ο φάκελος της δικογραφίας.

Όπως αποκαλύπτει το «Βήμα της Κυριακής», υπάρχουν αναφορές σε χρηματισμό δικαστών αλλά και «ομηρεία» ενός εμπλεκόμενου επιχειρηματία για εννιά ημέρες σε ασανσέρ γραφείων στο Χαλάνδρι.

Ο «Μάξιμος Σαράφης», φέρεται να κατέθεσε στην Εισαγγελία Διαφθοράς ότι «το 2006, ύστερα από ατυχές περιστατικό θανάτου από μόλυνση ασθενούς κατόπιν μετάγγισης, ο τότε υπουργός Δημήτρης Αβραμόπουλος εξήγγειλε τον μεγαλύτερο διαγωνισμό που έγινε ποτέ στον χώρο της Υγείας, ύψους περίπου 200 εκατ. ευρώ, αναφορικά με την προμήθεια διαγνωστικών τεστ μοριακού ελέγχου. Τα συγκεκριμένα διαγνωστικά τεστ διέθεταν μόνο οι εταιρείες Roche και Chiron, που ανήκει στον όμιλο Novartis. Συγκεκριμένα, η προμήθεια ανατέθηκε για την εταιρεία Roche σε εταιρεία συμφερόντων του μπροστινού της Ασημάκη Κ. για 40 ευρώ ανά τεστ, ενώ για την εταιρεία Chiron για 50 ευρώ ανά τεστ σε εταιρεία του Αλέξανδρου Δ. Σημειώνεται ότι τα ίδια τεστ κοστολογούνται στα πέντε ευρώ και η μίζα που δόθηκε δεν πρέπει να είναι μικρότερη των 40 εκατ. ευρώ».

Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση του «Βήματος της Κυριακής»