Στον τελικό του νεοσύστατου Europa Cup προκρίθηκε η εθνική υδατοσφαίρισης των γυναικών, καθώς στον ημιτελικό του final-6, που διεξάγεται στην Ποντεβέδρα της Ισπανίας, επιβλήθηκε 8-6 της Ολλανδίας. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα αντιμετωπίσει το Σάββατο (24/3, 15:00), στον τελικό τη Ρωσία η οποία νίκησε τη διοργανώτρια Ισπανία 9-8.

Η ελληνική ομάδα βρέθηκε να χάνει 3-2, από γκολ της Φαν ντερ Σλόοτ σχεδόν στην εκπνοή της πρώτης περιόδου, αλλά η συνέχεια για τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση ήταν… μαγική.

Η εθνική κράτησε απαραβίαστη την εστία της Χρυσής Διαμαντοπούλου για κάτι παραπάνω από 17 αγωνιστικά λεπτά και όταν η Ντάγκμαρ Χένεε κατάφερε να σκοράρει, 6΄48΄΄ πριν τη λήξη του αγώνα, το σκορ ήταν ήδη 8-3! Ενα τρομερό σερί 6-0 για τις διεθνείς, με έξι διαφορετικές σκόρερ (!) και τα περισσότερα γκολ να έρχονται σε επίθεσεις με ισορροπία. Οσο κι αν χαλάρωσαν στο τέλος οι Ελληνίδες παίκτριες, το ματς είχε ουσιαστικά κριθεί και η Ολλανδία απλά μείωσε στο τελικό 8-6, που φέρνει την εθνική σε τελικό μεγάλης διοργάνωσης, για πρώτη φορά από το Ευρωπαϊκό του Αϊντχόφεν το 2012.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Αρνο Χάβενγκα): Κούντερς, Φόορφελτ 1, Ντ. Χένεε 1, Φαν ντερ Σλόοτ 2, Φαν Τόορν, Βόλφες, Νίχαους, Σέβενιχ, Φαν ντε Κράατς 1, Κλάασεν 1, Ρόγκε, Σλέεκινγκ, Βίλεμς

ΕΛΛΑΔΑ (Γιώργος Μορφέσης): Κούβδου, Τσουκαλά, Βασ. Διαμαντοπούλου 1, Ελευθεριάδου 1, Μαργ. Πλευρίτου 1, Αβραμίδου 1, Ασημάκη 1, Πάτρα, Χυδηριώτη, Καλαργυρού, Ελευθ. Πλευρίτου 2, Ξενάκη 1, Χρ. Διαμαντοπούλου

***Η Ρωσία, «χάλκινη» Ολυμπιονίκης του Ρίο επικράτησε 9-8 της οικοδέσποινας Ισπανίας και θα βρεθεί στο δρόμο της ομάδας του Γιώργου Μορφέση. Οι Ρωσίδες προηγήθηκαν με 7-4 και 8-5 στην τρίτη περίοδο, αλλά οι Ισπανίδες εκμεταλλεύθηκαν κάποιες από τις αναρίθμητες αποβολές που κέρδισαν και ισοφάρισαν σε 8-8. Τελικά, ένα γκολ της Καρίμοβα περίπου πέντε λεπτά πριν το τέλος έδωσε τη νίκη στη Ρωσία, καθώς οι Ισπανίδες στη συνέχεια έχασαν ένα πέναλτι και τρεις επιθέσεις με παίκτρια παραπάνω.

Για τη Ρωσία από δύο τέρματα σημείωσαν η Προκοφίεβα και η Σιμάνοβιτς και από ένα οι Καρίμοβα, Γκορμπούνοβα, Σερζάντοβα, Ιβάνοβα και Ρίζκοβα.