Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο καταδίκασε τη συμπεριφορά της Χρυσής Αυγής με αφορμή τα χθεσινά επεισόδια στη Βουλή, από τον βουλευτή Γ. Λαγό, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας μιλωντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Σκάι».

Για «συμπεριφορές που αγγίζουν τα όρια του υποκόσμου» έκανε λόγο ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στις απαράδεκτες αιτιάσεις του κ. Αυγενάκη περί ευθύνης της κυβέρνησης για τις ακραίες αυτές συμπεριφορές είπε πως «η κυβέρνηση υπηρετεί τη δημοκρατία με τον πλέον διαφανή τρόπο» ενώ επέκρινε την ΝΔ για την απόπειρα πολιτικής αξιοποίησης του προβλήματος.

Ο Παναγιώτης Ρήγας κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου και την κοινωνία να αντιδράσουν σύσσωμες και να καταδικάσουν όσους με τη στάση τους θίγουν τη δημοκρατία και επιδιώκουν να διαμορφώσουν μια άλλη συνείδηση στη νέα γενιά. «Απαιτείται όχι μόνο οικονομική, αλλά και κοινωνική ανασυγκρότηση», επεσήμανε.

Ερωτηθείς για τις διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, σημείωσε πως δεν πρόκειται για σημερινό πρόβλημα και υπογράμμισε πως η κυβέρνηση προσπαθεί να δώσει λύση μένοντας πιστή στην εθνική γραμμή της χώρας όπως διαμορφώθηκε το 2008 επί κυβερνήσεως Κ. Καραμανλή. «"Αλλοι άλλαξαν θέση κι έκαναν κωλοτούμπα για να χαϊδέψουν την ακροδεξιά» σχολίασε δηκτικά.