«Αξίζει να πολεμήσουμε ως το τελευταίο λεπτό» εξαιτίας των όσων διακυβεύονται σε επίπεδο θέσεων εργασίας στις βιομηχανίες του χάλυβα και του αλουμινίου, δηλώνει ο γερμανός υπουργός Οικονομίας  Πέτερ Ατμάιερ, αναφερόμενος στην επιβολή εμπορικών δασμών στον χάλυβα και το αλουμίνιο, τους οποίος έχει ανακοινώσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τράμπ. 

Ουάσινγκτον και ΕΕ ανακοίνωσαν την Τετάρτη ότι θα προσπαθήσουν να καταλήξουν σε μια κοινά «αποδεκτή» λύση στο θέμα των δασμών το συντομότερο δυνατό. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Πέτερ Αλτμάιερ δήλωσε ότι είναι ακόμη πιθανό να αποφευχθεί την τελευταία στιγμή η επιβολή δασμών στον χάλυβα και το αλουμίνιο.

«Πιστεύω ότι έχουμε πραγματικά μια ευκαιρία να αποφύγουμε να τεθούν σε ισχύ οι δασμοί, αν οι ΗΠΑ και η Γερμανία είναι διατεθειμένες να αναγνωρίσουν από κοινού τι είναι σημαντικό», δήλωσε ο Άλτμαϊερ μιλώντας στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Γερμανίας ARD.

Την ώρα που οι δασμοί στον χάλυβα και το αλουμίνιο, τους οποίους έχει ανακοινώσει ο Τραμπ, αναμένεται να τεθούν σε ισχύ σήμερα, ο Άλτμαϊερ έκανε λόγο για έναν «απειλητικό πόλεμο νεύρων» τις τελευταίες ώρες πριν την εφαρμογή αυτών των τιμωρητικών μέτρων.