Την επόμενη Κυριακή είναι Πρωταπριλιά και θα μοιάζει πράγματι σαν κολοσσιαίο ψέμα εάν ο Παναθηναϊκός μια μέρα πριν δεν έχει καταθέσει ικανοποιητικό φάκελο αδειοδότησης στην αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ, προκειμένου να πάρει άδεια συμμετοχής για το επόμενο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας.

Γενικότερα μοιάζει με ψέμα η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει φέτος ο ιστορικός σύλλογος, που έχει ήδη αποκλειστεί από τα ευρωπαϊκά Κύπελλα με εντολή της UEFA! Hδη επίσης του έχει επιβληθεί ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών για τις οφειλές στον Γενς Βέμερ (άσχετα εάν τελικά θα προλάβει τον διακανονισμό μαζί του) και η κατάσταση είναι γενικότερα πολύ ζοφερή.

Οι άνθρωποι του Τριφυλλιού έχουν ήδη ενημερωθεί από τον επικεφαλής του τμήματος αδειοδότησης της ΕΠΟ, τον Γιώργο Δημητρίου, για τις σημαντικές ελλείψεις που έχει ο φάκελός τους ενόψει της διαδικασίας αδειοδότησης. Και έχουν αποδυθεί σε αγώνα δρόμου για να κλείσουν όλα τα «μπαλώματα».

Ο χρόνος όπως είναι λογικό πιέζει και τα αγκάθια βασικά είναι δύο, του Γενς Βέμερ και του Μικαέλ Εσιέν. Στον Γερμανό το Τριφύλλι χρωστά κοντά στα 600.000 ευρώ (μαζί με το θέμα της εφορίας του), ενώ στον Γκανέζο περί τις 250.000 ευρώ.

Γενικότερα, καθώς τρέχουν και προσφυγές άλλων παικτών αλλά και διάφορά άλλα χρέη, ο Παναθηναϊκός όπως έχουν υπολογίσει οι άνθρωποί του χρειάζεται ένα συνολικό ποσό 2.500.000 ευρώ περίπου για να κλείσει τις τρύπες που θα του επιτρέψουν να παρουσιάσει έναν όσο το δυνατόν πιο άρτιο φάκελο που δεν θα «κοπεί» στην αξιολόγηση.

Σε διαφορετική περίπτωση ο Παναθηναϊκός θα ελπίζει είτε σε αλλαγή του νόμου ώστε να μην υπάρχει υποβιβασμός για οφειλές είτε σε παράταση της κατάθεσης του φακέλου αδειοδότησης, προκειμένου να κερδίσει πολύτιμο χρόνο στην πολυμέτωπη διαπραγμάτευση με όλα τα ανοιχτά μέτωπα οφειλών.

Μάλιστα ο Γιάννης Αλαφούζος και οι συνεργάτες του αναζητούν τρόπο, ερχόμενοι σε επαφή με τις υπόλοιπες ομάδες της λίγκας, ώστε να επιτευχθεί ακριβώς αυτή η μετατροπή των ποινών που υπάρχουν σε περίπτωση μη εξασφάλισης άδειας.

Οσον αφορά τη συνάντηση των ανθρώπων του συλλόγου με τον κ.Δημητρίου έχει στόχο το να μάθουν όσο το δυνατόν πιο λεπτομερώς τις ελλείψεις του φακέλου για να δουν αρχικά αν μπορούν να τις καλύψουν.

Το πρότζεκτ και το ντιλ

Πολλοί κάνουν λόγο και για το ποσό που χρειάζεται για να βγει και η νέα χρονιά και κάνουν λόγο για ένα μπάτζετ γύρω στα 5,5 εκατ. ευρώ, αλλά εδώ το θέμα είναι να σωθεί πρώτα αυτή η χρονιά !

Παράλληλα υπάρχει το πρότζεκτ του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και των επενδυτών-συνεργατών του (με το πρόγραμμα «Athens Alive ΟΑΚΑ») που μάλιστα έστειλε επιστολή στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός ενημερώνοντας επίσημα και γραπτώς τη διοίκηση και τον μεγαλομέτοχο, Γιάννη Αλαφούζο για την προοπτική ενασχόλησης του με την ομάδα ποδοσφαίρου και υπό ποιες προϋποθέσεις θα συμβεί κάτι τέτοιο. Oμως αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούν να βάλουν μπροστά χρήματα εάν δεν έχουν «κλείσει» το deal με απαραίτητη προυπόθεση και το ΟΑΚΑ.