Ηταν μια σπουδαία ερυθρόλευκη ευρωπαϊκή βραδιά. Οι ομάδες βόλεϊ ανδρών και γυναικών με επιβλητικές εμφανίσεις και με διαφορά λίγων λεπτών προκρίθηκαν στους τελικούς του Τσάλεντζ Καπ και ετοιμάζονται να διεκδικήσουν το τρόπαιο. Οταν ολοκληρώθηκε ο αγώνας των κοριτσιών στο Κρασνοντάρ, η ανδρική ομάδα στο κλειστό του Ρέντη πλησίαζε στην κατάκτηση και του δεύτερου σετ που θα της εξασφάλιζε θέση στον τελικό.

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης έδωσε συγχαρητήρια για τη μεγάλη επιτυχία, αναφέροντας: «Είναι μια σπουδαία ημέρα για την οικογένεια του Ολυμπιακού μας με την πρόκριση της ανδρικής και της γυναικείας ομάδας βόλεϊ στους ευρωπαϊκούς τελικούς! Θερμά συγχαρητήρια σε όλους! Ζήτω ο Ολυμπιακός!». Οι γυναίκες χρειάστηκαν 69 λεπτά για να νικήσουν την Ντιναμό 3-0 (25-20, 25-15, 25-13), ενώ οι άνδρες μία ώρα και 21 λεπτά για το επίσης 3-0 επί της Σουργκούτ (25-22, 25-17, 25-21). Τα κορίτσια έχουν και την εμπειρία, καθώς θα αγωνιστούν για δεύτερη συνεχόμενη φορά στον τελικό της διοργάνωσης. Είχαν νικήσει 3-2 στο πρώτο ματς, αλλά στο Κρασνοντάρ, με εξαιρετικό σερβίς (10 άσοι), δύναμη στο μπλοκ (10) και σωστές επιθέσεις, η νίκη ήρθε πιο εύκολα απ’ ό,τι ίσως περίμεναν.

«Στο πρώτο ματς δεχθήκαμε μεγάλη πίεση, αλλά στο δεύτερο ήταν η πρώτη φορά που δεν κάναμε ίσως ούτε ένα λάθος στην υποδοχή. Ολη η ομάδα έπαιξε σε πολύ υψηλό επίπεδο από τον πρώτο πόντο ώς τον τελευταίο. Τώρα θα έχουμε χρόνο να προετοιμαστούμε για τους τελικούς. Η πρώτη εντύπωση είναι ότι η Μπούρσα έχει αλλάξει περισσότερο την ομάδα της από ό,τι εμείς» είπε ο τεχνικός της ομάδας γυναικών Μπράνκο Κοβάτσεβιτς.

Μέταλλο

Για την ομάδα των ανδρών θα είναι η πέμπτη παρουσία της σε ευρωπαϊκό τελικό. Μάλιστα η αντίπαλος των Ερυθρολεύκων, η ιταλική Ραβένα, θα θυμίσει στους παλαιότερους την πρώτη συμμετοχή σε τελικό, το 1992. Υπενθυμίζουμε πως ο Ολυμπιακός έχει κατακτήσει δύο ευρωπαϊκά τρόπαια (το Κύπελλο Κυπελλούχων το 1996 και το Top Teams Cup το 2005).

«Είναι κάτι τεράστιο για τον σύλλογό μας. Κάναμε ένα παιχνίδι όπως και στη Ρωσία, χωρίς να δώσουμε το δικαίωμα στον αντίπαλό μας να πάρει ούτε ένα σετ. Μην ξεχνάμε ότι η Σουργκούτ ήταν ο κακός δαίμονας για τον Ολυμπιακό τα τελευταία τρία χρόνια. Δείξαμε ότι αυτή η ομάδα έχει το μέταλλο και την ποιότητα να διαχειριστεί όλες τις καταστάσεις» σημείωσε ο κεντρικός των Ερυθρολεύκων Γιώργος Πετρέας. Οι τελικοί είναι στις 4 και 11 Απριλίου και η ρεβάνς θα διεξαχθεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Τις ίδιες ημερομηνίες θα διεξαχθούν και οι τελικοί στις γυναίκες, με τη διαφορά ότι ο Ολυμπιακός θα είναι γηπεδούχος στο πρώτο ματς.