Ένας άνεργος 23χρονος άνδρας, ο βασικός ύποπτος για μια σειρά βομβιστικών επιθέσεων στο Τέξας, από τις οποίες σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι πέντε, ανατινάχθηκε μέσα στο αυτοκίνητό του, στην άκρη ενός αυτοκινητόδρομου, ενώ οι αστυνομικοί πήγαιναν να τον συλλάβουν.

Σύμφωνα με το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι CBS, που επικαλείται μη κατονομαζόμενες πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας, ο ύποπτος ονομαζόταν Μαρκ Άντονι Κόντιτ, καταγόταν από το Πφλάγκερβιλ του Τέξας και ήταν 23 ετών. Νωρίτερα, οι αρχές ανέφεραν ότι πρόκειται για έναν λευκό 24χρονο.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τον ύποπτο σε ένα ξενοδοχείο που απέχει περίπου 30 χιλιόμετρα βόρεια του Όστιν και ακολουθούσαν το αυτοκίνητό του όταν εκείνος σταμάτησε στην άκρη ενός δρόμου και πυροδότησε έναν εκρηκτικό μηχανισμό, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

Οι αρχές αναζητούσαν τον ύποπτο τις δύο τελευταίες ημέρες και τελικά τον εντόπισαν σε ξενοδοχείο στην περιοχή του Ράουντ Ροκ, κοντά στο Πφλάγκερβιλ, όπως δήλωσε ο κυβερνήτης Γκρεγκ Άμποτ μιλώντας στο δίκτυο Fox News. Ενώ περίμεναν ενισχύσεις για να τον συλλάβουν, εκείνος έφυγε από το ξενοδοχείο και τον ακολούθησαν στον κεντρικό αυτοκινητόδρομο. Όταν σταμάτησε, προσπάθησαν να τον πλησιάσουν, οπότε πυροδότησε τα εκρηκτικά. Ο ένας αστυνομικός πυροβόλησε εναντίον του οχήματος ενώ ο άλλος τραυματίστηκε ελαφρά από την έκρηξη.

Αστυνομικοί ερευνούν το σπίτι του στο Πφλάγκερβιλ προκειμένου να διαπιστώσουν αν εκεί ήταν το εργαστήριο όπου κατασκεύαζε τις βόμβες. Έχουν αποκλείσει τον δρόμο όπου βρίσκεται το σπίτι αυτό, σε μικρή απόσταση από το σημείο όπου εξερράγη η πρώτη βόμβα, στις 2 Μαρτίου, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο.

Ο νεαρός πιστεύεται ότι είχε δύο συγκατοίκους, οι οποίοι δεν θεωρούνται ύποπτοι προς το παρόν.

Ένας γείτονας, ο 42χρονος Τζέι Σούλτσι, είπε ότι ο ύποπτος και οι φίλοι του ξενυχτούσαν συχνά, έπαιζαν μουσική και έκαναν πάρτι.

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Όστιν Μπράιαν Μάνλεϊ είπε ότι τα κίνητρα του δράστη παραμένουν αδιευκρίνιστα. Προειδοποίησε επίσης τους κατοίκους της πόλης να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς δεν έχει αποσαφηνιστεί αν ο 23χρονος είχε στείλει και άλλα παγιδευμένα δέματα που δεν έχουν εντοπιστεί ακόμη.